islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

15 Temmuz Darbe Girişiminin Yıldönümünde Chp’li Belediyeler

15 Temmuz Darbe Girişiminin Yıldönümünde Chp’li Belediyeler
6 Temmuz 2019 11:08
A+
A-

Her yıl olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde,  şehitlerimizi rahmet ile anmak, gazilerimize de şükranlarımızı sunmak adına, bütün il ve ilçelerimizde birçok programlar düzenlenecek. İç savaşın eşiğinden döndüğümüz bu korkunç  gece, çeşitli etkinlikler ile hatırlanacak ve “15 Temmuz’u unutma ve unutturma” mesajları verilecek.

Benim ve birçok insanın merak ettiği konu ise, İstanbul, Ankara, Antalya, Adana gibi CHP’li belediye başkanlarının yönettiği büyükşehirlerde, başkanların tutum, davranış ve söylemleri.

Neden mi, böyle bir soruyu sordum? Hadi birkaç hatırlatma yapalım, o zaman…

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, ihanetin tavan yaptığı bu hain geceye “kontrollü darbe” diyen CHP genel başkanı Sayın Kılıçdaroğluydu.

Böyle bir hain girişime “Tiyatro” diyecek kadar basiretsizlik örneği gösterenlerde yine CHP’li milletvekilleriydi.

Darbe girişiminden önce katıldığı bir programda, “darbe olursa tankların önüne ilkönce ben çıkarım” diyen; ancak darbe akşamı hava limanından çıkarken tankların arasından geçerek (Kaçarak mı desek) Bakırköy belediye başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun evine sığınıp, kahvesini içerek TV den gelişmeleri izleyen de Sayın Kılıçdaroğluydu.

Baskılara dayanamayarak Yenikapı’ya gelen ama daha sonrasında söylem ve davranışlarıyla Yenikapı ruhundan vazgeçen de Sayın Kılıçdaroğluydu.

Darbe girişiminin ardından, hükümeti 20 Temmuz da darbe yapmakla suçlayan da Sayın Kılıçdaroğluydu.

15 Temmuz akşamı, verilen salalardan güya rahatsız olup, cami görevlilerine saldırarak darp edenlerin yargılanmasına karşı çıkan da Sayın Kılıçdaroğluydu.

15 Temmuz darbe girişimi konusunda, CHP’nin ürettiği siyaset ve politika gözler önündeyken, seçimlerden önce ABD de bulunana Fetö’den ve Kandilde bulunan PKK’lı teröristlerden Sayın İmamoğluna destek mesajları gelmişken, bu sorgulamayı yapmaktan daha tabii bir şey olamaz.

15 Temmuz’un bir darbe girişimi yahut ülkemizi iç savaşa sürükleme projesi olduğu konusunda hemfikir olan, CHP ye oy vermiş ve ya vermemiş olan herkesin; bu elim olayın yıl dönümde CHP’li belediyelerin gireceği tutum, davranış ve söylemleri sorgulama hakkı vardır. Darbe şakşakçılarını, 250 şehit ve iki bin gaziye rağmen bu olaya “Tiyatro” diyenleri,  bu sorgulama haklarından muaf tutuyoruz.

31 Mart ve yenilenen 23 Haziran İstanbul seçimlerinden önce; 15 Temmuz darbe girişimiyle 250 insanımızın kanını döken Fetö’nün baş elemanı Emre Uslu Twitter  hesabından “Her şey çok güzel olacak” mesajlarıyla, Sayın İmamoğluna destek vermişti. Hal böyle olunca, Sayın İmamoğlu dahil CHP’nin kazandığı bütün belediyelerde, başkanların bu gece de ki tutum ve davranışları tabi ki de merak konusu.

Herkesi kucaklayacağını söyleyerek İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığını kazanan Sayın İmamoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, şehit ailelerini, gazilerimizi ve darbeye karşı çıkanları mı, yoksa kendisine seçimlerde destek veren Fetö elemanlarını, Gezi olaylarında Atatürk’ün Posterinin yanına Abdullah Öcalan’ın posterini asan Pkk’ lıları mı kucaklayacak?  Sayın İmamoğlu, 15 Temmuz akşamı, ATM, market ve benzinlikler önünde sıraya girenleri mi, yoksa tankların önüne canı pahasına kendini atarak darbeye karşı çıkanları mı kucaklayacak?

Kimi kucaklayacaksın Sayın Ekrem İmamoğlu? %54 oy alarak İstanbul büyükşehir Belediye başkanlığına seçilmiş olan şahsınıza, bu konuda soru sormak, en tabii hakkımızdır, herhalde…   

Gerçekten işiniz çok zor, Sayın Başkan! 15 Temmuz programları, sizin kimleri kucaklayacağınız noktasında, bizler için mihenk taşı konumunda. İstanbullular başta olmak üzere tüm Türkiye, sizin şahsınızda bütün CHP’li belediye başkanlarının bu programlardaki tutum, davranış ve söylemlerinizi merak ediyor. Selam, saygı ve muhabbetlerimle..

Şaban DOĞAN

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.