islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4746
EURO
34,7479
ALTIN
2.489,59
BIST
9.510,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

AK Parti Kaybederse

AK Parti Kaybederse
23 Haziran 2018 11:13
A+
A-

AK Parti’nin MHP’yle beraber mecliste çoğunluğu sağlayamamasının ciddi tehlikeleri bulunmaktadır Pazartesi sabahı seçim sonuçları açıklandığında CHP ve İYİ Parti güdümlü ve dışarıdan HDP destekli bir meclis çoğunluğunun, hele hele Cumhurbaşkanlığının muhalefete geçme ihtimalinin ağır sonuçları özellikle milli güvenliğimiz açısından kaçınılmazdır.

Böyle bir senaryoda öncelikle Afrin, Münbiç, Sincar ve Kandil operasyonları darbe yiyecektir. CHP müdahale edilmesine karşıdır. HDP desteğini sağlamak için PKK’nın Suriye ve Irak’ta yeniden güçlenmesi gerçekleşecektir.

Zeytindalı Harekatında başarıları görülen askeri yönetim ve yerli silahlar da payını alacaktır. Komutanın apoletleri sökülecektir. SİHA ve akıllı mühimmat ve kitlerin üretimi sekteye uğrayacaktır. Yerli üretim projeleri çeşitli yolsuzluk denetleme bahaneleriyle askıya alınacaktır.

FETÖ ve PKK elemanlarının geriye iadesi sözü tutulursa bu sadece devlet bürokrasisinde değil güvenlik alanında da korkutucu sonuçlar içerecektir. Dahası CHP’nin içindeki Marksist ve FETÖ sempatizanı kesimler, “herşey 1453’le başladı” zihniyeti bürokrasinin her kesiminde atamalarla önemli güce kavuşacaktır.

CHP’nin vaad ettiği gibi S-400 satışının askıya alınması ve alternatif bulma arayışı, Türkiye’nin askeri silah alımında yeniden ABD’ye muhtac olmasını ve pazarlık gücümüzü azaltacaktır.

İnce’nin önerdiği ve CHP’nin benimsediği Güneydoğuda yerel idarelere özerklik planı burada başka bir siyasi parti yaşatmayan PKK’nın yeniden bölgeyi ele geçirmesine ve yeni hendekler kazılıp cephaneler oluşturulmasını kaçınılmaz kılacaktır.

Bu açılardan bakıldığında milli güvenlik açısından AK Parti’nin tasfiye edilip muhalefetin mecliste güçlenmesinin sonuçlarını düşünerek Türkiye oy sandığına gitmelidir.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.