islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5347
EURO
34,8622
ALTIN
2.422,43
BIST
9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Amerika İstanbul’a İki Saat Mesafeye Yığınak Yapıyor

Amerika İstanbul’a İki Saat Mesafeye Yığınak Yapıyor

ABD Edirne’ye sınır olan Yunanistan’ın Batı Trakya kenti Dedeağaç’a Mayıs ayı sonunda 700 adet askeri araç ve çok sayıda personelden oluşan kara kuvvetleri işgaline yönelik güç yığınağı yapıyor.

Amerika’nın Atina elçiliğince açıklanan yığınağa ABD savunma bakanlığı sözcülüğünden, tatbikatlar için yapılmaktadır açıklaması geldi. Sözcülük, Anadolu Ajansına cevaben Amerika’nın kötü niyeti olmadığını, bunu ihbar eden Rus basınının Amerika ve Türkiye arasını açmaya çalıştığını belirtti.

Batı Trakya, Yunan ordusunun büyük bölümünü tutmakta. Trakya’da Yunan askeri gücü Turkiye’ninkinden fazla. Bir Türk Yunan savaşında öncelikle savunma ve ardından İstanbul’u işgal etmek üzere hazırlanan Yunan ordusu, hem hava savunma sistemleri gibi savunma unsurları hem de saldırı ve işgal unsurları barındırmakta. Amerikadaha önce Batı Trakyadaki Yunan ordusuna takviye bir güç yerleştirmedi.

Sözde müttefiğimiz Amerika son üç yıl içinde neler yaptı? Bir FETÖ darbe girişimi denedi. PKK’ya Suriye’de ağır silahlar ve bölgeyi ele geçirme desteği verdi. Ağır bir ekonomik saldırı başlattı. Parası verilmiş savaş uçaklarımıza el koydu. Vizeleri askıya aldı. NATO’dan çıkarmaya çalıştı. Doğu Akdeniz enerji haklarında Yunsnistan’a destek verdi. 

Dahası Amerika’nın bizi vurmaması için alacağımız S-400’leri engellemeye çabalamakta. Yani planlarında bir Türkiye saldırısı en azından ihtimal olarak var. 

Dolayısıyla Dedeağaç sınırımıza bir işgal için Yunanistan’a destek verecek türden lojistik destek kuvvetler yığması öyle önemsenmeyecek bir tehdit değil. En son aynı noktaya yığınak yapan ülke 1941 yılının Nazi Almanyasıydı ve amacı Türkiye’ye isteklerini yaptırtmaktı. 

Amerika’nın İstanbul’a iki saat mesafede kara güçlerini Yunanistan lehine koyması, İstanbul seçimleri için açıkça kendi desteklediği aday lehine yeni bir baskıdır. Gerçekte herhangi bir bahane ile Türk Yunan savaşı her an patlak verebilir ve bu durumda Amerika, Yunanlılar lehine müdahale edebileceği tehdidini yapmaktadır.

Faik Emre ÖZDEMİR

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.