islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5139
EURO
34,9434
ALTIN
2.435,50
BIST
9.792,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Atatürkçülerin methettiği kitapta Atatürk zalim liderler arasında yer alıyor

Atatürkçülerin methettiği kitapta Atatürk zalim liderler arasında yer alıyor

Oda TV yazarı Atatürkçü Türker Ertürk, “Atatürk, dünya liderleri arasında kaçıncı sırada?” yazısında Atatürk’ü milyonlarca insanın ölümüne sebep olan zalim liderlerin başında gösteren “King of the Mountain” kitabının yazarına övgüler yağdırdı.

Türker Ertürk, 25 Eylül 2017 tarihli yazısında dünya liderlerinin belirli kıstaslar üzerinden değerlendirildiği Amerikalı Psikiyatri Profesörü Arnold Ludwigtarafından 2002 yılında kaleme alınan “King of The Mountain: The Nature of Political Leadership”(Dağın Kralı: Siyasi Liderliğin Tabiatı)kitabından yola çıkarak, Atatürk’ün sadece 20. yüzyılın değil gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı olduğunu iddia ediyor. Ertürk, ilgili kitabın içeriğini ve gerçek mahiyetini bilmeden kitabın sadece puanlama yöntemine atıfta bulunarak, Atatürk hakkında şu sonuca varıyor:

“Yapılan bilimsel sıralamada, Atatürk 31 puanla ilk sırada yer alırken, Çin’in kurucusu Maove ABD Başkanı Franklin Roosevelt 30 puan, Sovyetler Birliği Başkanları Stalin29, Lenin 28, Fransa Cumhurbaşkanı De Gaulle 27, Hindistan’ın ilk Başbakanı Nehru 25, Tunus’un kurucusu ilk devlet başkanı Habib Burgiba 24, Küba lideri Fidel Castro ve İran’ın dini lideri Humeyni 23, İngiltere Başbakanı Churchill 22 puan almıştır. Osmanlı Devleti’nin 34. Padişahı II. Abdülhamit de 12 puan ile sıralamaya girmiştir. Sonuç olarak söylemek gerekirse; Atatürk yalnız ülkemiz, bölgemiz ve tüm İslam alemi için değil, aynı zamanda tüm dünya ve insanlık için de vizyon sahibi büyük bir liderdir…O, tüm zamanların insanlık aleminin parlayan yıldızlarından biri olmaya devam edecektir.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.