islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5185
EURO
34,7901
ALTIN
2.419,81
BIST
9.757,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

CHP’lilerin Recep Tayyip Erdoğan Aşkı

CHP’lilerin Recep Tayyip Erdoğan Aşkı
27 Haziran 2018 09:54
A+
A-

İster Stockholm Sendromu de ister alışkanlık ister kabulleniş. Yaşadığımız seçim sürecine dönüp baktığımızda CHP’lilerin çok eleştirdikleri Erdoğan’a sırılsıklam aşık oldukları, gözlerinde ne kadar büyüttükleri, Erdoğan’ı sevdikleri Muharrem İnce ile ortaya çıktı.

CHP’LİLERİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN AŞKI

İster Stockholm Sendromu de ister alışkanlık ister kabulleniş. Yaşadığımız seçim sürecine dönüp baktığımızda CHP’lilerin çok eleştirdikleri Erdoğan’a sırılsıklam aşık oldukları, gözlerinde ne kadar büyüttükleri, Erdoğan’ı sevdikleri Muharrem İnce ile ortaya çıktı.

16 Yıllık iktidarı boyunca CHP’liler Erdoğan’ı çeşitli başlıklar üzerinden eleştirdi.
Maddeler halinde eleştirileri hatırlayalım.

• Erdoğan Dini Siyasete Alet Ediyor!

En yüksek sesle yapılan eleştiri Erdoğan’ın İslami kimliğiydi. Namaz kılması, Kur’an okuması CHP’liler tarafından sürekli eleştirildi.

Seçim çalışmaları ile birlikte Cuma namazlarında ve iftar sofralarında görmeye başladığımız Muharrem İnce’nin tesettürlü kız kardeşi ve annesini mitinglerde siyasi malzeme yapmasına ise CHP tabanından ters bir ses gelmedi.

Erdoğan’ın Ağzı Bozuk! Kasımpaşalı!

Uzun yıllardır siyasetin içinde olan ve aktif görev yapan Erdoğan’ın bazı sert çıkışlarını evire çevire kullanan CHP’liler, Erdoğan’ın Kasımpaşalı kimliğinden rahatsızlıklarını her fırsatta dile getiriyorlardı. Muharrem İnce’nin ortaya çıkan küfürlü konuşmalarını ise hoş görüyor ve eleştiremiyorlar.

• Erdoğan neden sürekli şiir okuyor?

Şiir okuduğu için hapiste dahi yatan ve her fırsatta şiirler okumaya devam eden Erdoğan, CHP’lerin eleştirilerini alıyordu. 50 gün gibi kısa süreli seçim çalışmasına şiir okumayı sıkıştıran İnce’nin içinde müstehcen şiirler bulunan “Tatanka” adlı bir şiir kitabının da olduğu ortaya çıktı ve bu durum CHP’liler tarafından sempati ile karşılandı.

. Cumhurbaşkanı Dediğin İşine Baksın Futbolla İlgilenmesin.

Bazı dönemlerde sportif kimliğini ön plana çıkartan Erdoğan, CHP’liler tarafından bir Cumhurbaşkanına yakışmayan tavırlar olarak adlandırılan sportif faaliyetler nedeni ile eleştiriliyordu. Erdoğan’ın futbol oynamasını itici buluyorlardı. Oysaki Muharrem İnce miting için gittiği Samsun’da bisiklete binerek sportif olduğunu göstermeye çalıştı ve bu tabanından destek gördü.

İngilizce Bilmeyen Lider Mi Olur?

Kendince elit bir kitle tarafından Erdoğan’ın iyi düzeyde İngilizce bilmemesi sürekli eleştiriliyordu. CNN’e röportaj veren İnce’nin de İngilizce bilmediği ortaya çıktı.

Hem Muharrem İnce’nin hem de Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı kalitede olmasa da yeri geldiğinde sert, babacan, atak tavırları ve halka temas edebilmeleri ortak özellikleri gibi görünüyor.

CHP’li seçmen ise yıllarca eleştirdiği bu özelliklere sahip Muharrem İnce’ye sahip çıkıyor. Bu bize CHP’lilerin Erdoğan’a karşı gizli sevgisini gösteriyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.