islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5866
EURO
34,8157
ALTIN
2.414,03
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz mı?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz mı?

Olmaz diyorsanız yanılıyorsunuz. Faiz lobisi ve oluşturup resmileştirdikleri bankacılık düzeni dünyada da ülkemizde de hükümdar. Hem de ne hükümdar. Polis-Jandarma eşkıyanın düşmanıdır. Eşkıyaya korku salar, tepelerine biner. Yakalar adalete teslim eder. Yılarca hapishanelerde süründürür.

Ama bu eşkıya başka eşkıya. Kanunlar ondan yana. Resmi kurumların koruması altındadır. Modern görünümlüdür. Üstelik ülkenin saygın kişilerini oluşturur. Bu eşkıyanın toplam parasal gücü belirlidir. Kendi parasının faizini alsa neyse. Parasal varlığının  onlarca katını  kredi olarak kullandırtır. Onların da faizini alır. Tam olarak toplumun kanını emer.

Sömürücü zalimler doyar mı? Şimdi de dağıtılan milyonlarca kredi kartıyla bütün bir millet borçlandırılıyor. Tüketici kredi reklamlarından da geçilmiyor. Çıt çıkaran yok.

Hulasa işveren borçlu,  köylü borçlu, esnaf borçlu, vatandaş borçlu. Ülke borçlu.

Yaklaşık bir rakamla ifade edersek Ülkemizin 500 milyar dolar borcu var, üç bölü ikisi özel sektörün. Bu borç artık taşınabilir değil.

Cumhurbaşkanımızın vebali yok mu? Elbette  var.  Ama o  olmasaydı ödenen faizler birkaç katı olurdu. Bu da bir gerçek.  Hiç değilse o, felaketin farkına vardı  ya da  öteden beri varmıştı da şimdilerde ısyan edebiliyor. Uyarıyor.

Cumhurbaşkanımız  Fetö ile mücadelede yalnızdı. Ama toplum Fetöya karşı tavır koyabildi. Faiz konusunda da yalnız. Ama toplumun bu faizci  eşkıyaya bilinçli bir karşıtlığı da yok. Üstelik çevresindekilerden eblehçe de savunanlar da var.

AKP iktidarı bu güne kadar sürdürdüğü ekonomik politikalarla bu işi götüremez. Silkinmesi lazım. Hamle yapması lazım. Cumhurbaşkanımız konuştukça fiili atılımlar yapması ve  gerekli  yasaları oluşturucu adımlar atması lazım.

Şimdi soralım:

İktidarı ve muhalefeti ile Ey Büyük Millet Meclisi üyeleri, neredesiniz? Özelliğiniz   kavga  etmek midir? Niçin borca dayalı para basım sistemi ile faiz sömürüsünü araştıran bir komisyon kurmuyorsunuz?

Ey bir faiz hutbesi bile okut(a)mayan   Diyanet  ve benim de mezunları arasında bulunduğum İlahiyat fakülteleri ve binlerce akademisyeni! Neredesiniz. Biz ne işe yararız?

Ey faizcilere yuva olan  Tüsiad ve Tüsiadlaşmakta olan Müsiad ve benzerleri neredesiniz?

Ey Kemalistler, ey  sosyal demokratlar,  ey ant-i emperyalist Müslümanlar, neredesiniz?

Ey faiz sömürüsünü ağzına alamayan ülkemiz ekonomistleri! Sizden utanç mı duymalıydık.

İstiklal harbimiz için yiğitçe ortaya çıkan alimlerimizin izinde bir hoca olarak Ekonomik istiklalimiz için hepimizi demokratik ayaklanmaya çağırıyorum.

Alternatif modelleri bana sormaya kalkmayın. Beraberce üreteceğiz.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.