islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Firavun Sisi’nin gizli şehri

Firavun Sisi’nin gizli şehri
16 Aralık 2018 11:44
A+
A-

Mısır’da ekonomik çöküntü sürerken zalim diktatör Sisi, kamuoyuna danışmadan çöl ortasında yeni bir başkent kurma planları yapıyor.

Bundan beş yıl önce yönetimi kanlı bir darbeyle ele geçiren General Sisi, toplumla zıtlaşan, halka düşman bir yolda ilerlemeye devam ediyor.

Toplumun temel dinamiğini ve orta sınıfı oluşturan ve kendisini genelkurmay başkanı atayan İhvan teşkilatının kilit isimlerini cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de dahil olmak üzere idam ve ömür boyu hapis cezalarına çarptıran Sisi ve onun destekçisi gruplar, en acımasız yöntemlere başvuruyorlar.

En küçük bir itiraz ve şüphede tutuklamakla kalmayıp ülkede Fransa’daki gibi halk sarı ceket giyip sokağa dökülür korkusuyla fosforlu iş ceketlerini yasaklayan Sisi yönetimi tamamen delice bir proje ilan etti.

Gündüz nüfusu 30 milyon olan Kahire’yi terk edip çöl ortasında halk tehlikesi bulunmayan bir yeni başkent kurup ülkeyi oradan yönetmek.

Ülke sıkıntı ve açlık içinde kıvranır Batılı bankalara faizli borçları ödeme imkanı kalmamışken onmilyarlarca dolarlık bir yatırımın tek anlamı, tek destekçisi Batı ve İsrail, ve onların kumbarası olan Suud ve Emirlikler olan Sisi’nin halktan korunma istemi. Bir gün 30 milyon uyanıp yetti derse diye yeni başkent.

Son kez Mısırda sıfırdan yeni başkent kurulması, kral Akhenaten’in (Abdullah) yeni muvahid dinini müşriklerden uzak sade ve putsuz bir başkent olan Athenaten’e (Medinetullah ya da bugünkü adıyla Tel Amarna) taşıması içindi. Akhenaten ölünce müşrikler ve putları geri döndü, şehri de terkettiler.

Bugün ise Müslümanlardan bir fenalık gelir diye tamamen müşrik ve sapık yabancı müstekbirlere hizmet olarak onların mimarlarınca çizilen, onların inşaat şirketlerine yaptırılan, onların ribasıyla kurulup, onların okullarında eğitilip, onların danışmanlarınca yönetilecek bir zulüm başkenti kuruluyor. Sızan planları da sanattan nasibini almamış cahillerce çizildiği izlenimi veriyor.

Bizdekinden beter Batıyatapar münevver kesim de “ayol bu pis halktan kurtulup Batılı olacağız” diyerek evini satıp hayali projeden arsa almaya başladı.

Kuşkusuz Bin Selman’ın Naum projesi gibi yürümeyecek ama zihniyeti göstermesi bakımından önemli bir proje.

Köle zihniyetli üniformalılardan Allah korusun, önlemimizi almada tembellik yaptırmasın.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.