islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3395
EURO
35,1040
ALTIN
2.238,45
BIST
8.804,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Gündem Yaratacak Sözler!

Gündem Yaratacak Sözler!
1 Mart 2022 14:24
A+
A-

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Rusya- Ukrayna krizine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Ukrayna’daki savaşın ABD’nin kriz yapıcı politikalarından kaynaklandığını söyleyen Hamaney, “Ukrayna’daki savaşın sona ermesinden yanayız ancak herhangi bir krizin tedavisi köklerini belirlemektir. Ukrayna’daki krizin kökü de ABD’dir” dedi.

İran lideri Hamaney, Hazreti Muhammed’e peygamberlik görevinin verilmesinin yıl dönümünün kutlandığı Meb’es Bayramı münasebetiyle devlet televizyonunda canlı yayınlanan bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir bölümünde Ukrayna’daki savaşa değinen Hamaney, bu ülkedeki krizin ABD’nin Ukrayna’ya müdahalelerinden kaynaklandığını ifade etti.

“KRİZİN KÖKÜ ABD’DE” 
ABD’yi “mafya rejimi” olarak niteleyen Hamaney, “Bu mafya rejimi dünyanın kriz içinde olmasına ihtiyaç duyuyor. O yüzden dünyanın her yerinde kriz oluşturuyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Hamaney, “Ukrayna, ABD’nin kriz yapıcı politikalarının kurbanı oldu. Ukrayna’daki savaşın sona ermesinden yanayız ancak herhangi bir krizin tedavisi köklerini belirlemektir. Ukrayna’daki krizin kökü de ABD’dir.” dedi.

“DÜN AFGANİSTAN, BUGÜN UKRAYNA” 
Rusya’nın saldırılarına ilişkin ise İran lideri Hamaney, “İnsanların katledilmesini ve ulusların altyapılarının yıkılmasını tasvip etmiyoruz ve bu bizim kesin beyanımızdır. Afganistan’da bir düğün kervanına atılan bombaya ‘terörle mücadele’ diyen Batılılar gibi değiliz. ABD’nin Suriye’nin doğusunda ne işi var? Suriye’nin petrolünü ve Afganistan’ın parasını neden çaldılar?” diye konuştu. Hamaney, şöyle devam etti:

“ABD ve Avrupa’ya güvenen hükümetler, bu desteklerin bir serap olduğunu ve gerçek olmadığını bilmelidir. Dün Afganistan, bugün Ukrayna. Her iki ülkenin cumhurbaşkanları ABD ve Batı hükümetlerine güvendiklerini ancak yalnız kaldıklarını söyledi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.