islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5860
EURO
34,7910
ALTIN
2.412,82
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İhanet Planları

İhanet Planları
18 Mart 2019 12:06
A+
A-

Fener Rum Patrik’i 5. Gregorius, yüz elli sene önce ihanet tezgâhı kurmuş ve projelendirmiş. Yüz elli senelik bir süreçte hemen hemen birçok tahripkâr faaliyetlerin mimarı olmuş. Düşmanı tanıma hususunda çok zekice ya da çok şeytanca bir tasarlamada bulunmuş. “Türkleri maddeten ezmek ve yıkmak mümkün değildir. Çünkü Türkler çok sabırlı ve mukavemetli insanlardır. Gayet mağrurdurlar ve izzet-i nefis sahibidirler.” 

Bu tesbit gerçekten manidar bir vakıadır. Üstelik ehli salibe, verecekleri mücadelede kiminle savaşacakları hususunda ustaca bir ayarlama vardır. Bunun için olaya yoğunlaşıp derinlemesine düşünmeye çalışıyorum. Gerçekten milletçe çok ciddi düşünmemiz ve gereğini mutlaka yapmamız gerekiyor. Bir an için beynimize vurulmuş olan paslı prangaları söküp atmamız ve ezilmişlik psikozundan arınmamız gerekiyor. Aşağılı, bizim biçilmiş kaftanımız değildir. Hiç olmazsa papazın bizi tanıttığı kadarı ile kendimize gelmemiz zaten bizim imanımızın gereğidir. Papaz, devamla bizi anlatırken daha ne özelliklerimizi dile getiriyor?

“Bu hasletleri de dinlerine bağlılıklarından, kadere rıza göstermelerinden ananelerinin kuvvetinden, padişahlarına, kumandanlarına, büyüklerine olan itaatlerinden gelmektedir. Türkler zekidirler ve kendilerini müspet yolda sevk ve idare edecek reislere sahip oldukları müddetçe de çalışkandırlar.” Allah aşkına şu ifadelere dikkat eder misiniz? Şimdi kim ne düşünürse düşünsün. Bugün Türkiye altyapıda çağ atladı. Ekonomik alanda dışa bağımlılıkta direnebildiği kadar direniyor. Askerî alanda sessiz bir inkılap gerçekleşti. Özellikle savaş sanayiinde gelişme karşısında Trump bile şizofrenik nöbetler geçirmektedir.

“Dost ve müttefik” devlet başkanı, anlaşma ilkelerini hiçe sayıyor. Gümrük anlaşmalarını tek taraflı feshediyor. “Sizi yakarım, yıkarım, mahvederim” havasına giriyor ve para silahını kapıp üzerimize doğru şaha kalkıyor. “Sizi, dize getiririm, sizi, pişman ederim” külhanbeyliğini taslıyor. Paranın gücünü ön plana çıkarıyor. Dostluğa ve dürüstlüğe uymayarak “minder dışı” çırpınıyor. Hâlâ siz bunlara dost deyin ve dostluklarına güvenin! İşte yeni Zelanda katliamı, ibadet yapan müminlerin mabedine girip ibadet halinde iken kırk dokuzunu öldürüyor ve otuz dokuzunu yaralıyor. Kim bu kaatil? Avrupa’da ki faşist kaatillerinin bir uzantısı. Bunun gibi Avrupa’nın ırkçı kaatilleri de eylem peşindedirler.

Osmanlı Devleti, Avrupa’nın belli bir kısmını yüzlerce yıl yönetti. Osmanlı Devleti yalnız hirstiyanları değil yetmiş iki buçuk milleti idare etti. Onların hiç birine kalleşlik yapmadı, asimile etme teşebbüsünde bulunmadı. Osmanlı medeni bir devletti. Ayni zamanda dostunu da düşmanını da tanıyan yüksek bir irade idi. İhanete karşı otoritesini yerinde kullanır ve ağırlığını hissettirirdi. On beş temmuz olayında da Osmanlı torunları mukavemetleri ile dünyanın aklını bloke ettiler, dünya şer güçlerinin kalplerine korku saldılar.

Bütün bunlara rağmen bugün bizi içten vurmaya yelteniyorlar. Hamurlarının mayası birbirine zıt partileri topladılar, R. Tayyip Erdoğan’ı ve yönetimini yıkmaları için yönlendirdiler. Bunların hepsinin oturup düşünmeleri gerekiyor. Irak’ın başından Saddam’ı indirip ülkeye, demokrasi, hak, adalet ve özgürlük getirme va’di ile gelen “coniler, milletin namusunu kirlettiler, vatandaşları birbirlerine düşürdüler, yüz binlerce insanın kanını döktüler, memleketi harabeye çevirdiler. İncirlik üssünü de biz unutmadık, unutmayacağız.

Temel Karamollaoğlu’nun uykusundan uyanması gerekiyor. Hiç olmazsa Doğu Perinçek kadar salim düşünmelidir. Ötekilerinin de intibaha gelmelerini ümit ediyoruz.

Şimd, sıkı durun ve okuyun. Ey müminler, kâfirlerin gücü yetse, sizi dininizden döndürünceye kadar sizinle savaşmalarından geri durmazlar. Sizden kim dininden döner de kâfir olarak ölürse, bu gibilerin yaptığı hayırlar, dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir ve onlar cehennem ehli olup orada ebedî olarak kalırlar. (Bakara:2/217) Ey iman edenler! Eğer kendilerine kitap verilenlerden herhangi bir topluluğa uyarsanız, sizi imanınızdan çevirirler, kâfir yaparlar. (Âli İmran:3/100) İşte, çözümü çok zor düğüm de budur!

Netice olarak, geçici siyasî sataşmaları bırakıp, dünyaya dik duruşumuzu bir daha isbat etmeliyiz ve İhanete geçit vermemeliyiz! Esselamu aleykum.              

İlhan ORAL

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.