islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İstanbul Seçimini Saadet Partisi Belirleyecek

İstanbul Seçimini Saadet Partisi Belirleyecek

Gerekçesini kabul eder ya da etmezsiniz, YSK İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini iptal etti. Seçim yeniden yapılacak. Seçim öncesi CHP’nin izlediği  stratejiyi birkaç maddeyle  özetleyecek olursak; Sayın Kemal Kılıçtaroğlu çok öne çıkmadı. Kemal Kılıçtaroğlu’nun oy kaybettireceği kaygısı buna neden oldu.

İslam’a muhalif tutumu ile bilinen İl başkanı Canan Kaftancıoğlu; 24.04.2012 Tarihli twitterin de ‘’Tarihte bugün Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19.15’te taksimde’’ gibi birçok twitteri olan Kaftancıoğlu’da sessiz kaldı.

Ak Parti’ye kızgın olan bir kesim oluşmuş, bu kesimin oyu alınmalıydı. Bunun için her nereden kurgulanmışsa iyi planlanmış bu stratejinin üçüncü ayağı da Ekrem İmamoğlu olarak öne çıktı. İmamoğlu’nun kullandığı dil, Kur’an okurken sosyal medyada yayınlanan pozları, kızgın Ak Partililere bir mesaj niteliğindeydi.  YSK seçimleri iptal etse de İmamoğlu için hazırlanmış olan bu uzun soluklu bir proje sahaya sürülmüştür.

Bugün geldiğimiz durum; İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için, hem Sayın Ekrem İmamoğlu hem de Sayın Binali Yıldırım için yeni kampanyalarından çok,  görünen o ki projelerden çok adaylar konuşulacak.

Bu milletin ordusuna kurşun sıkan,  bebek katilleri olan PKK’nın da bu seçim sürecinde siyasal eli olan HDP ile tavır aldığı gerçeği, PKK’nın üst düzey yöneticileri tarafından Cumhur ittifakına karşı herkesi destekleyeceklerini söylediler, söylüyorlar.  Bu Ekrem İmamoğlu da olsa destekleyeceğiz diyorlar.

Doğrusunu söylemek gerekirse Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bir aday olması hasebi ile herkesin oyuna talibim demesi çok doğaldır. HDP’ye oy verenlerin oyunu da istemesi hakkıdır, doğaldır. Bu minvalde Sayın Binali Yıldırım’da açıklama yapmış, herkesin oyuna talip olduğunu ifade etmişti.

Haziranda yenilenecek olan seçimlere Sayın Ekrem İmamoğlu’nun başarısı PKK’nın açıklamalarının gölgesinde kalmaması gerekir

Sayın İmamoğlu çıkıp PKK’nın yaptığı bu açıklamalara karşı’’ PKK bir terör örgütüdür, bir terör örgütünün desteğini alarak başkan seçilmem kabul edilebilir bir şey değildir. Bizim, ülkemizi bölmek isteyen, ABD’nin maşası olmuş terör örgütü PKK’nın desteğine ihtiyacımız yoktur’’  Gerçek bir Atatürkçü ve Kemalist böyle demelidir. 

Eğer bu açıklamayı yapmayıp, HDP ’den gelecek desteğin gideceği kaygısı ile PKK’nın bu küstahça yaptığı açıklamanın gölgesinde kalırsa, çizdiği muhafazakâr tutumdan ötürü aldığı oyları da kaybedecektir.

Şu bir gerçek ki Saadet Partisi İstanbul seçimlerinde kilit nokta olmuştur. 103 bin oy seçimi etkileyecek bir durumdur. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim strateji hatalarından bir tanesi de Saadet Partisi ile ilgili tutumudur. Her ne kadar sonradan düzeltmeler yapılsa da zihinlerde ciddi olumsuzluklar vardır.

Ancak, bu ülkeni Türk siyasi tarihinde köklü bir yeri olan Milli görüşün, ülkenin bölünmesi için çalışan PKK’nın seçimlerle ilgili yaptığı açıklamayı görmezden gelmeyecektir.  Her ne kadar Saadet Partili seçmenler Ak Parti’ye kızgın olsa da, Troller tarafından Saadet Partisi aleyhinde olmayan şeyler iddia edilip paylaşılsa da, İstanbul Belediye Başkanlığının seçiminin artık yerel bir seçim meselesi olmadığı gerçeğini milli görüş mensubu olanalar da görecektir. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘’ Türkiye ittifakı’’ söyleminin gerçekleşmesi için yanlış iktisadi politikalardan vazgeçilmesi gerekir. Ekonomi son derece önemlidir. Saadet Partisinden destek alarak İstanbul’u alsanız da uygulamadaki ekonomik modeli Ak Parti en kısa zamanda değiştirmek zorundadır. Buda mevcut Borca Dayalı Para Sistemini kaldırmaktır. Bunun gerçekleşmesi için; Ak Parti’de bazı üst düzey yöneticilerinde bildiği çalışmaların hayata geçirilmesi gerekir.

Türkiye kuşatılmak isteniyor. Bunun için haçlı ordusunun başını çeken ABD, Ak Deniz’de tatbikatlarını sürdürüyor. Kıbrıs üzerinden operasyon planlanıyor. KKTC deki koalisyonun dağılması büyük projenin içimizdeki küçük operasyonlarıdır. PKK’nın açıklamalarında İstanbul seçimini de böyle okursak çok da yanılmış olmayız.

Selam ve dua ile…

Yunus EKŞİ

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.