islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İŞTE! CHP’nin İç Yüzü

İŞTE! CHP’nin İç Yüzü
20 Haziran 2018 12:33
A+
A-

24 Haziran’da sandıklara koşacak milletimiz “BAŞKANLIK SİSTEMİ”ne geçiş İnkılâbı’nın gereği olarak ülkemizi yönetecek (İcrâ’nın başı’nı) ve Mecliste temsil edilecek (yasama gücü’nün) milletvekillerini seçecek.

Türkiyemizi yurt içinde ve milletlerarası platformlarda ehliyet ve liyakatla temsil edecek olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan başka, kayda değer bir isim göremiyorum.Bütün Türkiye, bu net ve kesin gerçeği görmeli, anlamalı, çok yüksek bir yüzde ile (%70) dostlara sevinç, düşmanlara korku, keder, ümitsizlik verecek bu isabetli tarihi seçimi ve AKParti’nin TBMM de çoğunluğu sağlamasını “milli irade”gücüyle yapmalıdır.

Her gün bir mizah skandalı ile, “çirkin politikacılık” örnekleri sergileyen CHP ve onun adayı, ülkeye bir toplu iğne kadar iyilik ve fayda sağlayamaz. Tersine ülkeyi çok karanlık günlere sürükleyebilir. Çünkü CHP’nin tarih, kültür, inanç, dava genleri doğuştan arızalıdır.

TRT 1’de her Cuma akşamı izlediğiniz “Pay-ı taht 2. Abdulhamid Han” dizisinde Emanuel Karasu ismini hatırlayacaksınız. Yakın tarihle ilgilenenler, Selânik Yahudisi, bu aşağılık yaratığın, İslâm-Osmanlı düşmanlığı sebebiyle ihânetlerini, küstahlığını, kâfir kini’ni okumuşlardır/izlemişlerdir. Yakın tarihimizde, Osmanlıya kurulan tuzaklarda hep aktif rol almış olan bu nankör Yahudi’nin geçmişi, 1492’de İspamya’dan sürülen ve Sultan 2. Bayezid’in izni ile Selânik’e yerleşen Yahudilere uzanır. Osmanlı Devleti’nin sınırları içinde ilk MASON LOCASI’nıkurdu. Makedonya’da Risorta Locasında sonra, İzmir, Bursa, İstanbul ve Kahire’de locaların kurulmasını organize etti. 33. Dereceli Mason’dur. Sultanı tahttan indirme fetvasını bildirmeğe gelen heyette yer almıştır.

Jön Türkler, Selanik’te Mason localarında toplanıp, ülkeyi yıkma plânları hazırlıyorlardı. Karasu başlarına idi. Daha sonra Jön Türkler’in kurdukları “İttihat ve Terakki Cemiyeti”ne girdi. Yöneticilerin çoğu MASON’du. Gizli bir teşkilattı. 1918’lere gelindiğinde, İttihat ve Terakki subayları “Milli Mücâdele”de yer almaya başladılar bu, C.H. fırkası’nın oluşumuna yönelik bir süreçtir. Temel esprisi, İttihat ve Terakki olan bu hareket’in dışa yansıyan ismi “Müdafaa-i Hukuk-u Milliye”dir. Zafer kazanıldı. İttihatçı’ların önde gelenleri, yurt dışına kaçtılar. (Fetöcülerin, darbecilerin, devlet sırrını ifşa edenlerin, kumpasçıların, kasetçilerin, suikastçıların kaçışları gibi…) Kalanlar, partiyi feshettiler. 6 Aralık 1922’de “Halk Fırkası” ismi konuşulmaya başlandı. 8 Nisan 1923’te “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti”, Halk Fırkası’na dönüştürüldü. 9 Eylül 1923’te de, resmen kurulmuştur. 10 Kasım 1924’de, “Cumhuriyet Halk Fırkası” adını aldı. Daha sonra 1935’de yapılan 4. Kurultay’da “Cumhuriyet Halk Partisi” (CHP) ismini aldı.

CHP’yi diğer partilerden ayıran keskin özellikler:

– CHP’nin başlangıcı, “Emanuel Karassa’ya” uzanır.

– Fikir ve ideolojisi “İttihat ve Terakki”nin devamıdır.

– “6 ok sembolü”, Avrupa’da Katolik Krallar döneminden esinlenilerek ok sembolünü benimseyen İspanyol Falanjistlerin armaları gibi “ilkeler”i temsil eder.

– CHP’nin “Demokrasi-Milli İrade ile uzaktan-yakından ilgisi olmamıştır. 1950’de Demokrat Parti, kahir ekseriyetle kazanınca, İsmet Pş. “Nankör Millet” diye bağırmıştır.

– CHP “millet” kavramlarından uzak “halk” kelimesine yakındır. Bu sebeple tarihi boyunca “milli ve yerli” olamamıştır. Girdiği tüm seçimlerde kaybedip, iktidar olamayışının nedenleri arasında bu “zihniyet yabancılığı”nın etkisi çok büyük ve önemlidir.

– Millet:(1300 yılından önce-Tarihte en eski tarifi) Din, mezheb, bir din veya mezhebe mensub cemaat (Atabet-ül Hakayık) – Ümmet, kavim, cemaat (Ahmet Vefik Paşa- Lügat-ı Osmani-1876)

– Halk: (1600 yılından önce- Tarihte en eski tarifi) Bir yerin yerlisi- Bir ülkede yaşayan insanların tamamı- Dünya’daki insanların bir bölümünü Âhâli (Develioğlı Osm.Türkçe Ansiklopedi Lügat sh.381)

– CHP koyu bir “Devletçi”, merkeziyetçi, (bana göre) anti-demokrat, darbeci, despot bir politik partidir.

– CHP’nin yüzü “Vahşi Batı Ülkeleri”ne dönüktür.

– CHP Batı karşısında aşağılık kompleksi ile hastalıklıdır. Eziktir. Gayr-ı Milli’dir.

Aziz Dostlarım!
Şuanda 78.yaştayım. 1940-1950 arası çocukluk yıllarım idi. O yıllardan silinmeyen, hatıralarla doluyum. 24 Haziran’a doğru giderken, bütün birikimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bilhassa (özellikle) 18 yaş, seçme-seçilme yalında ilk defa rey(oy) kullanacak genç kızlarımın ve oğullarımın güncel propagandalarla, sosyal medya yalanlarıyla, algı operasyonları ile CHP’ye yönelmemeleri için bunları bildirmek sorumluluğundayım. Yarın “Hakk’ın divanı’nda beraat etmek için…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.