islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5559
EURO
34,8662
ALTIN
2.425,23
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Kudüs’e Yönelik İkinci Büyük İşgal

Kudüs’e Yönelik İkinci Büyük İşgal
7 Aralık 2017 07:58
A+
A-

Amerika, israil’in emel ve menfaatlerine hizmet etmeye devam ediyor. Beynelmilel sermaye, yine Yahudi’nin akıl dışı ve ırkçı ideallerini gerçekleştirmeye çalışıyor. Kudüs, müslümanların eline geçtikten sonra  uzun yıllar İslami kültür ve anlayış çerçevesinde bir hayat sürdü. Taşı-toprağı, içindeki eserleri İslam tarihinden ve medeniyetinden izler taşımaya devam etti. İslamın peygamberlerinin önemli bir bölümünün kabirleri Filistin’in Kudüs bölgesi içinde bulunuyor. Büyük ilim ve gönül adamları, Kudüs’e yönelmiş ve orada mekan tutmuşlar. Mescid’i Aksa bölgesi, İslam tarihinden ve kültüründen yüzlerce ize sahip.

Bütün bunlara rağmen, İdeolojik- milliyetçi İsrail devleti, kendi uydurduğu hikayeler ile Filistin ve Kudüs’ü  tamamen kontrolü altına almaya çalışıyor. Halbuki, şu anda devlet merkezi ve başşehir olarak düşünülen eski Kudüs, tamamen müslüman bir nüfus ve kültürle yoğrulmuş bir halde. İslam devletleri; Emevi, Abbasi ve Osmanlı’nın bu şehri İslamlaştırması, uzun tarihi dönemler sonucu oldu.

Asırlar sonra, önce Hristiyanlar bu iddiayı gündeme getirdiler. Fakat, Kudüs’ü alamadılar. İsrail asırlık “vadedilmiş topraklar” adıyla, kendisinden başka kimsenin inanmadığı bir hayal ile Filistin ve özellikle Kudüs’ü 1040’larda İngilizlerin yardımı ve desteği ile ele geçirdi. Bununla da yetinmedi, Müslüman Filistinler’e her türlü eziyeti, aşağılamayı ve modern esirliği reva gördü.  Yıllardan beri Kudüs, fanatik Yahudilerin işgali altında. İsrail, bununla kalmadı, Müslümanların evlerini, topraklarını ellerinden binbir baskı, hile ve korkutma ile almaya devam ediyor.

Aslında Kudüs’ü ziyaret ettiğimizde, fiilen Kudüs’te toplanan meclisin ve idari sistemin, Başkent Tel Aviv’den daha kapsamlı olduğu ve fiilen yönetim merkezini Kudüs’e taşıdığını rehberımız söylemişti. Şimdi, fiili işgali resmileştirmeye çalışıyorlar.

Kudüs, kimliğiyle ve toprağıyla bir müslüman beldesidir. Müslümanların ilk kıblesi ve ikinci büyük dini merkezi Mescid’i Aksa’dır. Mescidi aksa içinde, bütünüyle bir İslam tarihi, kültürü ve sanatı haykırmaktadır. İsrail, Amerika’nın desteği ile de olsa, bu kimliği oradan kaldıramayacaktır. Amerika’nın aklı eksik başkanı, istediği kadar kendini en büyük otorite olarak kabul etsin, Müslümanlar Kudüs’ü ve Kudüs’ün bu acı tarihini değiştirecek ve Filistin’i İsrail’in ve onu yıllardır destekleyen Amerika ve Avrupalı ülkelerin isteğine rağmen muhafaza edeceklerdir. Umuyoruz, Müslüman toplumlar böyle bir tecavüze izin vermeyeceklerdir.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.