islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Küreselleşme Yalanı ve Suriye

Küreselleşme Yalanı ve Suriye
28 Şubat 2019 10:35
A+
A-

Tarihi sürece baktığımız ve biraz incelediğimizde, dünya üzerinde iki devletin izlediği politikaların tehlike arz ettiğini görmekteyiz. Bunlardan birincisi İsrail, ikincisi ise İngiltere’dir. İsrail’in “Arzı mev’ud”  yani vaat edilmiş topraklara ulaşma arzusu; İngiltere’nin ise kendi çıkarları doğrultusunda izlediği sinsi politikaların, günümüz dünyasını ne hale getirdiği aşikardır.

         Küreselleşme yalanıyla ortaya çıkan son yüzyılın fikir akımının perde arkasını, ABD dışişleri bakanı Condoleezza Rice’ın  2003 yılında yazdığı bir makale deşifre etti. Ne diyordu Rice? “ Ortadoğu da, Türkiye dahil 22  ülkenin sınırları değişecek”

          Perde arkasından ABD’yi de yöneten İsrail ve İngiltere hakkında yaptığımız tespit, günümüzden geriye doğru baktığımız da pekte yanlış bir tespitmiş gibi görünmüyor.  İsrail devletini kurabilmek için Osmanlı imparatorluğunu parçalayan ve 1. Dünya savaşına zemin hazırlayan hiç şüphesiz İngiltere’dir. 1917 yılında İslam’ın kutsal topraklarına çöreklenen ve “Büyük Arap imparatorluğu” safsatalarıyla Şerif Hüseyin’i kandıran yine İngiltere’dir. 1948 yılında üç din içinde kutsal sayılan Filistin topraklarında İsrail devletinin kuruluşunun perde arkasında yine İngiltere vardır. Daha sonrasında sömürge yaptığı ülkeleri hatırlatmamıza gerek bile yok…

          Bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde TV kanallarına yansıyan görüntüler, ay yıldızlı bayrağımızın altında yaşayan herkesi üzecek cinsten. Lordlar kamarasında, A. Öcalan’ın posterleri altında, örgütün ileri gelenlerinden olan İlham Ahmet’in de katıldığı toplantıda, TC devleti ve başkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine yapılan konuşmalar, sağduyu sahibi bütün vatandaşlarımızı üzecek mahiyette. Anlaşılan o ki, İngiltere’nin izlediği sinsi politikalar, artık açıktan yapılıyor. A.Öcalan ve saz arkadaşları da zamanımızın Lawrance’ları olsa gerek.

         Dünya konjonktürüne baktığımızda 2019 yılının zorlu geçeceğini anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Zira yaşlı dünyamız üzerinde o kadar çok savaşlar ve kargaşalar cereyan ediyor ki, dünya haritasının yeniden şekilleneceği önümüzde ki zaman diliminde, bütün insanlığı zor günler bekliyor.

         Bütün bunlar olurken, bizim yapacağımız en kötü şey ise, ümitsizliğe kapılmak olur. Türkiye’nin izlediği Suriye politikası, İsrail, ABD, Fransa, İngiltere gibi bazı ülkeleri rahatsız ediyorsa, emin olun doğru yol üzerindeyiz demektir. ABD’nin PYD terör örgütüne yaptığı silah yardımlarına rağmen, o bölgede hala bir Kürt devleti kurulamadıysa ümidimizi kaybetmemiz için hiçbir sebep yoktur.

         Şu anda, Suriye sınırımızda oluşturulması planlanan “Güvenli bölge” projesine, ABD müstakbel Kürt devleti olarak bakıyor ve planlarını bu veçhile yapıyor. İsrail ve İngiltere ise, o bölgede kurulacak olan Kürt devletini, vaat edilmiş topraklara ulaşma noktasında büyük bir adım olarak görüyor. Yani bu bölgede devlet kurma vaadiyle kandırdıkları Kürtleri; yüz yıl önce şerif Hüseyin’e yaptıkları gibi zamanı gelince bir kalemde silecekler. Bu topraklar da İsrail’in himayesine geçmiş olacak. Eğer bu anlattıklarımızı ütopya ve ya komplo teorisi olarak görenler varsa, Ortadoğu coğrafyasının Osmanlı devletinden nasıl koparıldığını araştırmasını salık veririm. Yapılan bütün hesaplar ve kurgulanan oyunlar, kendi içinde kusursuz olsa da, bölgede Türkiye’nin oyunları bozan hamleleri, başta ABD olmak üzere, İsrail ve diğer batılı ülkeleri rahatsız ediyor. Zira Türkiye, bölgede oynanan satranç oyununa dahil olmakla kalmıyor, karşı tarafın hamlelerini de önceden görebiliyor. Bütün bunlarda, Türkiye’nin Orta doğuda güçlü ve lider bir konumda olacağı günlerin çok uzak olmadığını gösteriyor. Türkiye’nin önünü kesmek isteyerek “Arap Natosu” veya başka uyduruk plan içinde olanlar, bu işin sonunda hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

         Siyonist ve  Evangalist düşüncenin ve bunların uşakları PYD, PKK, DAEŞ gibi terör örgütlerinin oyunlarını bozmak adına Mehmetçiğimiz de Suriye’de olduğuna göre; Peygamberimiz(sav)’in “Dua Mü’min’in silahıdır” hadisi şerifi mucibince, bizlere de Mehmetçiğimiz için bol bol dua etmek kalıyor.

         Rabbim, dünyanın neresinde olursa olsun görev yapan Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun!

Selam,saygı ve muhabbetlerimle….

Şaban DOĞAN

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.