islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Modern Kölelik Kredi Kartı

Modern Kölelik Kredi Kartı
26 Temmuz 2019 11:25
A+
A-

Bugün Türkiye’de her yerde var olan adeta bir kanayan yaraya dönüşmüş olan ve sosyal karşılığı olan kredi kartı mağdurlarından bahsedeceğiz.

Aslında olay sadece kredi kartı mağdurları değildir. Gerek kredi kartı mağdurları, gerek para kredi sisteminden kaynaklanan mağdurlar ve bankacılık uygulamalarından dolayı mağdur olanları da hesaba kattığımız zaman neredeyse bütün millet mağdur hale gelmiş durumdadır.

İşte bunun nedeni ekonomiyi her yönüyle kuşatan ve tamamen kendi çıkarları doğrultusunda işlemesini sağlayan para kredi sistemi olarak; uygulama ayakları olan Merkez Bankası ve bankaların işleyiş düzeneğidir.

Bu mağduriyetleri sürekli ve sürdürülebilir kılan mevcut uygulamadaki İçinde bulunduğumuz Borca Dayalı Para sistemi dir. Bizden bunu sık sık duyacaksınız.

 Çünkü şeytanın başı burasıdır. Bunu anlamadığınız zaman, kredi kartları borçlarınızın sorunun kaynağı olarak kendinizi göreceksiniz. Çünkü sizi, bizi ve herkesi kaçınılmaz borçlandıran bu para kredi sistemidir.

 Bu sistemin kaynağı bozuktur.

 Bu sistemin kuruluşu bozuktur.

Bu sistemin işleyişi bozuktur.

 Bu sistemi, kaynağından düzeltmediğimiz sürece İşleyişini düzeltemeyeceğiz. Ne devletin nede halkın kredi mağduriyeti de asla düzelmeyecektir.

Bakın bu sistem hepimizi nasıl bu hale getirdi:

Önce paranın üretim kontrolünü yapısal olarak eline aldı. Siz paraya ancak sistemin koyduğu faizli ulaşma modeline göre ulaşabiliyorsunuz.

Sonra kamusal zorunlu geçerlilik getirilere,  piyasada ürettikleri para,  parasal tekel oluşturdu. Bu tekelin üretmiş olduğu para ve türevlerinden başka, ticaret için ölçü aracı kullanmanız yasaklandı.

Tekel oluşturulan paraya tüm mal ve hizmetler bağımlı hale getirildikten sonra, bütün helal ticaretimizde faizli haram iş yapmaya mecbur haline getirildik.

 Sistemin ilahı banka düzeneği, parayı kısıt hale getirdi. Parasal darlık, yani piyasada para yokluğu oluşturuldu.

Bu kez bireysel ve ticari ihtiyaçları karşılamak için paraya ulaşamayınca, herkes para bulmak için bankalara gitmek zorunda bırakıldı. Bu zorunluluk artık sürekli bir borç ilişkisini başlattı.

Artık para, kredi üzerinden sürekli bir borç haline geldi.

Yani Para=Borç oldu.

Borcun sürekliliği faiz ödemelerini sürekli kıldı. Artık sürekli borç veren bankalar olarak; sürekli borçlanan devlet, halk ve iş adamlarıdır.

İşte halkın sürekli borçlanması tüketici kredileri ve kredi kartları üzerinden de yürütülüyor. Banka sistemi olan sürekli borçlandırma modeli, artık milletimizi ve devletimizi bu borç modeli ile köle haline getirmiştir.

Cebinizdeki kredi kartları artık sizlerin  ‘’modern köle’’ olarak, barkod numarası haline gelmişken, devlet borçlanma senetleri de devletin ekonomik bağımsızlığını ortadan kaldırmıştır.

Bireysel kredi kartı borçları 106 milyar 548 milyon ödenemez haldedir.  Aynı zamanda Sürekli yeni mağdurlar oluşturuluyor. Kurumsal kredi kartları borçları 33 milyar 652 milyondur. Toplam Tüketici kredileri 508 milyar 787 milyon dur. Bu verilmiş olan krediler zaten sistem içi sanaldır.

Yani gerçekte böyle bir para yoktur. Bankalar burada çarpan hesabı adı altında parasal bir tiyatro yapar. Yani piyasada parasal karşılıksız kredi vardır. Halkın 508 milyar borçlanmasının nedeni, İşte bu parasal karşılıksız kredilerin verilmesidir.

 Bu vesileyle bu borç düzeneği, toplam verdiği 2 trilyon 548 milyarın,1 Trilyon 505 milyarı Merkez Bankası parası, 1Tirilyon 42 milyarı kısmı da yabancı Merkez Bankası parasıdır.

Oysa basılı para miktarı 150 milyardır. Para varsayılarak,  bir mal gibi sanal üzerinden 10 kat satılmıştır. Bunun üzerinde Bankalar sanal kredi ile 250 milyar üzerinde faiz elde etmiştir. Faizini alamadığı milletin, malını alarak aileleri dağıtmıştır. Bankacılık düzeni; 66 milyon 702 bin kredi kartı ile toplam 151 milyon 541 bin banka kartı ile müthiş bir faize dayalı şeytani düzen olarak işliyor.

Şimdi siz, sanal olan ve kontrolü hep borç verenin elinde olan, paraya nasıl ulaşacaksınız?

Şimdi kredi kartları borçları için beşinci yapılanmaya gidiliyor. Kredi kartlarının borçlarının ödenmesi için; Yüz kerede bu yapılanma yapılsa, bu borçlar ödenemez. Zaten bankalar, borç bitsin de istenmez ki…

Ekim 2018 itibarı ile bireysel kredi kartı takibi sayısı 2 milyon 485 bin kişiye ulaştı.

Peki, yapılandırma nasıl olur? Kredi kartlarındaki yapılandırma, borçların tamamen silinmesi ile mümkündür. Bunun nasıl yapılacağını da iktisat hareketi olarak biz biliyoruz.

Eğer bu düzeni değiştirmediğimiz takdirde, çok daha büyük sosyal patlamalara sebebiyet vererek aileler dağılacaktır. Ailesi dağıtılmış bir milletin, devlet bekası sorunu da başlamış demektir. İşte mevcut banka sistemi,  aileleri borçlandırarak dağıtıyor. Bugün tuzu kuru olanlar, sakın ha! ‘’ almasaydı kredi’’  demeyin. Bankacılık sistemi, sürekli borçlandırma modeli ile halkı buna mecbur etmiştir.

Ticaret, borçlanmadan yapılamaz haldedir. Bir iş kuracağın zaman, önce bankanın kapısına gidip diz çökeceksin. İşte bu şekilde hepimiz bu para kredi sisteminin kölesi haline getirildik. Buna hep birlikte itiraz etmemiz gerekmiyor mu?

Geleceğimiz için, Çocuklarımız için, bu sistemi değiştirmek zorundayız.

 Bu mağdur olan insanlara, yarın size de katılacaksınız. Çünkü Bu sistemin kendisi bozuktur. Bozuk olan bu düzen değişmediği sürece bu mağduriyetler artarak devam edecektir

Seçilmiş Milli irade, gerçekten milleti temsil etmek istiyorsa, Bu sürekli borçlandırma modelini asla sürdürmemelidir. Milleti mağdur eden bu sistemi, değiştirmek zorundadır

Değerli kardeşlerim!

Siz kredi kartı ve banka mağdurları!

Mevcut planlı eskitme politikalarıyla; önce emeğimiz sömürülüyor sonra borçlandırılıyoruz. Bu düzene İsyan ediyoruz.

Gelin hep birlikte bu düzeni değiştirelim Gelin hep birlikte yeni İktisat hareketine destek olalım Bu mücadeleyi hep birlikte verelim.

Göreceksiniz, bu sistemin nasıl değiştirileceğine, hepimiz beraber şahit olacağız Kendi sorunlarınızı çözmek için başkalarından adım beklemeyin.

 Sizin için yola çıkmış olan, İktisat hareketi ile beraber yürüyün. Bu mücadeleyi siyasal Arena’da,

 Borca Dayalı Para sistemini değiştirilme konusu olarak gündeme getirelim.

 Hep birlikte, Direne direne bu sistemi değiştirelim. Çünkü paranın kaynağı pistir. Gelin, Suyun kaynağını temizleyelim.

Ondan sonra bu oluşturulmuş olan kredi kartı mağdurlarının nasıl peyderpey ortadan kalktığını,  yeni kurulacak olan faizsiz para sistemi ile hep birlikte göreceğiz.

Selam ve dua ile…

Yunus EKŞİ

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.