islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8837
ALTIN
2.430,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

MÜSLÜMAN CİNLER KARDEŞLERİMİZDİR

MÜSLÜMAN CİNLER KARDEŞLERİMİZDİR

Cinlerin mevcudiyetine inanmalıyız, çünkü cinleriin varlığını inkâr kâfirliktir. Biz onlarla kader birliği içinde yaşıyoruz.Onlar da bizler de iradeli varlıklar olarak Allah’a ibadet amacıyla yaratıldık. Hz.Muhammed’in önderliğinde Kurân’a göre yaşamakla yükümlü kılınarak deneniyoruz.

Kur’ân’ımızda yer alan “Allah,göklerdeveyerdevarolanlarıntümünü kendisinden  bir  lütuf  olarak size  boyun  eğdirdişeklindeki  buyruklara biz insanlar gibi cinler de muhatabdır.(Casiye 13) Bu sebebledir ki “(Ey insanlar ve cinler!)Rabbimizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz?”şeklindekiRahmanî sorularla beraberce uyarılıyoruz?(Rahman 16…)
 Cinlerden Nasil Korunalim?

İnsanlardan        ve   cinlerden    korkmayalım.  Ama Allah’a imansız ve temel haklar ve hürriyetlere saygısız insanların ve cinlerin değişik yöntemler kullanarak fısıldadıkları şerlerden -hayatımızı İslâmlaştırarak- Allah’a sığınalım. Özel olarak sığınıp  korunmak için de sabah-akşam  Âyetül-Kürsi’yi, Felak ve Nas sûrelerini anlamlarını öğrenerek orıjinalinden veya meâlinden okuyalım.(Buharî Tıp 32,Vekale 10) Okunarak sığınılmasını Allah’ın öğrettiği Müminûn sûresinin 97 ve 98. âyetlerindeki duayı da içine şu Peygamberî   duaya devam delim:

    “Allah’ım!Öfkenden,azabından,kulların olan insanların şerlerinden,şeytanlardan; şeytanlaşmış insan ve cinlerın kötülük fısıldamalarından ve onların bana yoldaş olmalarından Sana sığınırım.”(İ.Kesîr Müminûn 97-98)

Sinirsel rahatsızlıklarımızda veya rûhsal      kaynaklı hastalıklarımızda tıp bilimine başvuralım. Ancak zikir, Kur’ân okuma ve duâ yoluyla tedaviyi de ihmal etmeyelim.

“İğne-ilaç-ameliyat”üçgeninde sıkışıp kalmış ufuksuzlara

kapılmayalım. Örneğin      çıplak gözle göremedikleri görüntü dalgalarını binlerce kez ekranda izlerken görmediklerine  inanmadıklarını söyleyebilen  ilim adamı görüntülü şarlatanlara da aldanmayalım.

Son Söz

İncelemizi Yüce Allah’ın, yaşantılarını İslâmî çizgiyle örtüştürememiş insanlara  ve  cinlere  büyük  sorgulama  gününde  nasıl  hitap  buyuracağını açıklayan bir âyetle bitiriyorum:

“Ey        insanlar     ve    cinler!      İçinizden     mesajlarımı   size ileten       ve bu karşılaşacağınız    hesap gününün         geleceği hususunda        sizleri       uyaran Peygamberler gelmedi mi?

Onlar  da  biz  kendi  aleyhimize  şahitlik  yaparız-  diyecekler,  Zira  bu dünya          hayatı               onları      ayartmıştır;                       ve    böylece    onlar hakikati inkâr ettikleri için kendi aleyhlerine tanıklık yapacaklardır”(En’am 130)

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.