islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Neyi, Niçin Bekliyoruz?

Neyi, Niçin Bekliyoruz?
22 Mayıs 2019 16:56
A+
A-

Kocaeli Üniversitesinde düzenlenen “Türkiye Söyleşileri” programında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Haçlı Siyonist ortaklığının Türkiye üzerinden tüm dünyadaki ortak hedefi ve çabası hilalin yok edilmesi mücadelesidir. İslam medeniyetinin bir kez daha tarihten silinme gayretleridir. Ayağa kalkmakta olan Asya’nın, Afrika’nın, Latin Amerika’nın halklarına bir daha fırsat vermeme oyunudur. Bu oyunu bozacağız. Neyle bozacağız? Bilgimizle, ferasetimizle, dayanışmamızla bozacağız ve yeni bir dünyanın kurulması için gayret sarf edeceğiz” diye konuştu. 

Kurtulmuş, dünyada yeni bir finansal mimariye ihtiyaç olduğunu, dünyanın para sisteminin, finansal sisteminin dikiş tutmadığını ve çöktüğünü anlatarak, “Dünya Bankası, IMF çalışmıyor. Bir işe yaramıyor. Şu an dünyada ticaretin yaklaşık yüzde 65’i, dolar üzerinden yapılıyor. Şimdi bütün dünya bunu konuşuyor. Bu sürdürülebilir bir yük değil. Dünya Bankası ve IMF gibi kuruluşların fonksiyonları yerinde değil.

Dünya Ticaret Örgütü, Asya veya Afrika’nın bir ülkesi, onun yasalarına aykırı davransa kıyamet koparıyor ama bir gecede ABD Başkanı Trump diyor ki “gümrük duvarlarını kaldırdım, şu kadar yükselttim.”

Hani liberal bir piyasa vardı? Hani Dünya Ticaret Örgütü, gümrüklerin bir şekilde dengelenmesini kontrol ederdi? Güç kimseyse o istediği şarkıyı söylüyor. Mühür kimdeyse Süleyman odur” değerlendirmesinde bulundu.

Hayatımız boyunca uğraşacağımız, yeni dönemdeki en önemli fırsatlarımızdan bir tanesi, yeni bir para sistemine geçmek ve milli paralar üzerinden yapılacak ticaretle dolarizasyonun, yani dolara bağımlılığın azaltılmasını temin etmek” diyen Kurtulmuş, “Bunu yapabilir miyiz? Tabii ki yapabiliriz. Onun için kararlı, şuurlu, gayretli ve gerçekten çekinmeden yol alacak ve yeni bir dünyada yeni bir finansal sistemi ve mekanizmayı kuracağız. Gayretle fedakârlıkla dünya mazlumları adına bunu yapılmalı” ifadelerini kullandı. 

Küresel sistemde yeni bir siyasal sistem inşasına ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şunları söyledi: “105 ülke, dünyanın zengin ülkelerinin ağzının içine bakıyor. Siyasette de 196 Birleşmiş Milletler üyesi ülke, 5 tane Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisinin ağzının içine bakıyor. ‘Evet’ derlerse oluyor, ‘hayır’ derlerse olmuyor.

Suriye, kimyasal silah kullanıyor, bütün delilleriyle ortada ama bir şey yapamıyorsunuz. Güvenlik Konseyi’nde dayısı var, destekliyor, Suriye rejiminin elinden tutuyor.

İsrail, Filistinlilere kan kusturuyor, 1967’den bu yana her gün zulmünü artırıyor, arkasında onun da dayısı var. Ne yaparsa yapsın, sırtını sıvazlıyor, hiçbir şey yapamıyorsunuz.

O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız sadece Türkiye adına değil bütün mazlum milletler adına, Birleşmiş Milletler kürsüsü dâhil, dünyanın bütün platformlarından dünya 5’ten büyüktür diye haykırıyor. Dünya 5’ten büyüktür demek, bir temenni değil, dünya bu sistemle yürüyemez, yeni bir küresel siyasal mimariye ihtiyaç var demektir. Bunu hep birlikte başaracağız.”  

Merhum Erbakan’ın Başbakanlık yaptığı 54. hükümette Ekonomi Başdanışmanı olarak faizci sisteme karşı büyük başarılara imza atan Prof. Dr. Mete Gündoğan, Borca Dayalı Para Sistemi (BDPS)’nin bütün dünyada çöktüğünü vurgulayarak, “BDPS’nin sahipleri veya elitleri bu çöküşün faturasını bizlere ödettirmeye çalışıyorlar. Çöken sistem bizim tepemize çöküyor” dedi.

Gündoğan, “Bankaların açıkladıkları yüksek faiz kârı, öncelikle faizlerin yükseldiğini gösterir. Bu da ekonomide hem enflasyonun hem de dövizin arttığını gösterir. İşler iyi gitmiyor demektir. Böyle bir durumda, bankacılık sisteminin güçlü yapıda olduğunu ifade etmek görece bir ifade olur. Şirketlerin battığı, iflas ettiği, konkordato ilan ettiği bir ekonomik yapıda bankaların yapısının güçlü olduğunu ifade edemezsiniz” dedi.

Gündoğan, şöyle devam etti: “Yani bu sistem bitti fakat sömürüsü devam ediyor. BDPS’nin sahipleri bu çöküşün faturasını bize ödettirmeye çalışıyorlar. Yüksek faizlerle ödettirmeye çalışıyorlar. Faizler yükselince ardından kur ve enflasyon da yükseliyor. Neticede, çöken sistem bizim tepemize çöküyor.

Gündoğan, “Faiz üzerine kurulan küresel sömürü sistemi, ülkeleri perişan ederek dünyayı yaşanmaz hale getiriyor. İşte tam bu noktada, BDPS’e, yani diğer bir deyişle faizci sömürü düzenine itiraz ederek, kendi yerli ve milli ekonomi sistemimizi kurmamız gerekir.

Bunu da matematik temelli olarak kurgulamamız gerekir. Bu kurguyu, siyasetin söylemleri arasında tüketmemek gerekir. Mesele milli bir meseledir, devlet meselesidir. Bunlara itiraz edecek bir küresel yapı da kalmamıştır. Yani önümüz açıktır” şeklinde konuştu.

Son bir satır da benden, “O halde neyi niçin bekliyoruz?” 

Akif Bedir

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.