islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ODA TV’DEN YENİ BİR İSLÂM KARŞITLIĞI ÖRNEĞİ

ODA TV’DEN YENİ BİR İSLÂM KARŞITLIĞI ÖRNEĞİ

Oda Tv’yi sempatizanları ve okurları nasıl niteler bilmiyorum. “ Sol mu, Sosyal Demokrat mı, Kemalist mi?” Nasıl nitelerse nitelesinler değişmez bir gerçek var. O da   ODA tv’nin İslâm karşıtı oluşudur.

Oda tv yazarları İslâm’ı bilirler  mi? Hayır, gereğince bilmezler, bilenleri de doğruları asla yansıtmazlar. İslâm’a ilişkin en tarafsız gibi görülen yazılarında bile okuyucuyu yanıltıcı ve karşıt kılıcı bir yöntem izlerler. İslâm’ın özüne karşı değilmişler gibi görüntü verdiklerinde bile samimi olmadıklarını sezebilirsiniz.

Dışlayıcı Değilim

Beni yakından tanıyanlar bilirler, dışlayıcı tavır takınmam. Bu günün İslâm karşıtlarını bile geleceğin Hamzaları. Ömerleri ve Halitleri gibi görürüm. Ama bu oda tv başka bir tür. Bunlar da mahalle baskısı korkunç boyutlardadır. Bilgi ve bilinçli Müslümanlara mütehammil değildirler. Bizlerden birine ait bir yazıya veya habere yer vermezler. Aynı kaynaktan besleniyor ve yönlendiriyorlar olsa gerek İslâm ile alakalı haberleri hep Cübbeli ve benzerleri gibi şarlatanlarla ilgilidir. Onları gerçek örnekler gibi tanıtırlar sonra da yererler.

Bu yargıya nasıl vardığımı sorgulayabilirsiniz. İki yıla yakındır ‘yine nasıl saldırıda bulunduklarını ‘ öğrenmek için Odatv’y izliyor, okuyorum. Yargım delillere dayalıdır. Bunu bir çok yazımda belgeledim. Bu yazımızda da bir  delil sunalım. Lütfen Oda tv’nin videolu şu haberlerini okuyalım ve bu habere nasıl başlık attıklarını görelim:

Verdikleri Görüntülü Haberin Kendi İfadeleriyle Özeti

“ Din adamı ve aktivist kadın arasındaki tartışma şiddetlenirken, programın sunucusu tartışmanın büyümesini engellemeye çalıştıSözlü atışmalardan sonra Qasmi ve Faiz oturdukları yerden ayağa kalktı ve birbirlerine bağırmaya başladı. Bu sırada Farah Faiz, Ejaz Qasmi’ye tokat atmaya çalıştı. Din adamının, bunun üzerine Farah Faiz’e şiddetli bir şekilde saldırdığı ve yumruk atmaya çalıştığı görüldü. Stüdyoda bulunanların, Faiz ve Qasmi’yi ayırdı.”

Haberden açıkça anlaşılacağı üzere saldırıya başlayan ve tokat atmaya çalışan Farah Faiz isimli aktivitis kadın. Kendisini savunmak için karşılık veren kişi  Müftü.

Bu habere yansız bir haberci haktan yana bir tavırla “Canlı yayında saldıya uğrayan Müftü kendisini savundu” şeklinde bir başlık atabilir. Ama hayır Oda tv’nin attığı başlık şöyle: Müftü Canlı Yayında Kadını Dövdü

Peki niçin olayı tahrif edici böyle bir başlık atılır. Maksad İslâm’ın ve onu temsil konumunda olan insanların şiddet yanlısı oldukları iftirasını yaymak ve kafalara yerleştirmektir.

Maalesef durum budur. İnanın bu tebitimde yanılmış olmayı dilerim.

Hakikat Nedir?

İslâm affı tercih etmekler birlikte adil şiddeti hak görür. Saldırana saldırılır. Savaş açana savaş açılır:

{“…Kim size saldırırsa siz de ona benzeri olacak şekilde saldırın…”

“ Size savaş açanlara karşı Allah’ın koyduğu savaş ilkelerini aşmadan siz de savaşın, ama (sivilleri, kadınları ve çocukları öldürmek gibi  bir)aşırılığa düşmeyin. Çünkü Allah aşırılığa düşenleri sevmez. “ } (Bakara 190, 195)

Bütün dünyada ordular ve ceza yasaları adil şiddeti temsil eder. Rahman ve Adil olan Allah’ın düzeni olan İslâm ezici, hakları ihlal edici, sömürücü, işgal edici zalim şiddeti asla onaylamaz.

Olayımızda zalim şiddeti sergileyen kadın, adil şiddeti gösteren müftü değil midir?

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi