islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5143
EURO
34,9020
ALTIN
2.432,10
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Sait ÇAMLICA: Tıpkı Parmak İziniz Gibi, Kalem Ve Kelam İziniz Size Özeldir!

Sait ÇAMLICA: Tıpkı Parmak İziniz Gibi, Kalem Ve Kelam İziniz Size Özeldir!
16 Mart 2019 12:54
A+
A-

Aydın Didim İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle yazarlık üzerine söyleşi yapan Eğitimci Yazar Sait ÇAMLICA, öğrencilerle soru cevaplı bir program yaptı.

Yazmak için bolca okumak zorunda olduklarını öğrencilere anlatan Sait ÇAMLICA, ‘Yazarlığın okulu ve diploması yoktur. Yazar olmak için bolca okumak zorundasınız. Bizim milletimizin tarihinin en büyük yanılgılarından bir tanesi, eğitimi diploma ile sınırlandırmaktır. Okul bitine eline bir daha kitap almayan kişi, hangi lise veya üniversiteden mezun olmuş olursa olsun, eğitimi anlamamış demektir. Ülkemizde eğitim maalesef diploma için yapılıyor. Tıp fakültesini dereceyle bile bitirseniz, okul bittikten sonra elinize kitap almıyorsanız, eğitimi anlamamışsınız demektir. Doktor, Mühendis, Öğretmen, Polis, İmam veya Subay olmak için diploma almak yeterlidir. Bununla yetinenler, eğitimi anlamamış demektir.

İyi Bir Kitap Okuyucusu Olun

Öğrencilere İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un mesleğini soran yazar, birçok öğrencinin Mehmet Akif’in Baytar (Veteriner) olduğunu bilmediğini hatırlattı.

‘Şayet Mehmet Akif Ersoy aldığı diploma ile yetinseydi, bugün belki de ismini bile hatırlamadığımız bir Veteriner olarak tarihte kalacaktı. Ancak Mehmet Akif Ersoy çevresindeki Âlimlerden istifade ederek ve sürekli kitap okuyarak kendini yetiştirmiştir. Sizlerde hangi liseden veya üniversiteden mezun olursanız olun mutlaka iyi bir kitap okuyucusu olmaya gayret edin.

Dinimizin ilk emri ‘oku’ olmasına rağmen, beş vakit namaz kılan dindar insanların önemli bir kısmının okuma alışkanlığının olmaması çok üzücüdür.

Gençlere Mehmet Akif Ersoy Örneği

Yazar olmak isteyen öğrencilere tıpkı parmak izleri gibi, kalem ve kelam izinin kişiye özel olduğunu hatırlatan Sait Çamlıca ‘Aklın dili kalemdir. Alim unutur kalem unutmaz’ gerçeğini gençlere hatırlatarak, okurken önemli gördükleri yerlerin altını çizmelerini ve bir ajandaya bu çizdikleri notları yazmalarını tavsiye etti.          

‘Yazar olmak için çok okumak ve bilmek yeterli olsaydı, dünyanın en güzel şiirlerini ve kitaplarını Bilgisayarlar yazardı. Bilgisayarda ki bilgi ile insandaki bilgi arasında ki fark nedir?’ sorusunu öğrencilere yönelten Yazar, doğruya en yakın ve en güzel cevapları veren öğrencileri kitaplarından hediye etti. 

‘Yazabilmek için sadece bilgi yetmez’ diyen Sait Çamlıca konuşmasına şöyle devam etti.

‘İnsan yazarken bazen yaşadıklarından, bazen yaşayamadıklarından etkilenir. ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen Mehmet Akif Ersoy’un kastettiği şey tam olarak budur. Şayet o acılı savaş yıllarını bizzat yaşamasaydı Mehmet Akif, o mısraları yazamazdı.

Ziya GÜNDÜZ

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.