islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5961
EURO
34,7231
ALTIN
2.497,98
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Subliminal Hinduizm Festivalı

Subliminal Hinduizm Festivalı

İzmir’de ‘Renkli Koşu’ Eğlencesi

İzmir’de, renkli koşu festivali ”Color Sky 5K”, yüzlerce koşucunun katılımıyla gerçekleşti. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinlik için koşucular Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir sahilinde toplandı. Yarış öncesi gıda boyalı nişastalarla renklenen yarışmacılar, 5 kilometrelik etabı koştu. Koşuya tekerlekli sandalyeli engelliler de katıldı. Koşuya katılanlar daha sonra müzik eşliğinde dans etti. Koşuculardan Selin Dikmenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok eğlenceli bir etkinlik olduğunu belirterek, “Çok güzel, eğlenceli, yaşam dolu bir etkinlik. Çok eğlendim.” dedi. ABD’de başlayan ve 6 yıldır Türkiye’deki farklı kentlerde de düzenlenen organizasyona, bugüne kadar yaklaşık 37 bin kişinin katıldığı ifade edildi.

Subliminal Hinduizm Festivalı

Amerika’da başlayan bir eğlence programını, bizler de gecikmeksizin her yıl Türkiye’de de aynen taklit ediyoruz. Ücretli olarak tertiplenen 5 km’lik Renkli Koşu Festivaline katılmanız halinde stresinizi bir kenara atacak, hayatınıza renk katacak, daha önce hiç yaşamadığınız bir deneyim yaşayacakmışsınız. En azından organizatörler öyle bir vaatte bulunuyor. Bir de “hayır” adına bir engelli dernek de işin içine girdiğinde etkinlik sosyal projeye dönüşüverir. Bir hafta sonu hem bir sosyal sorumluluk görevinizi yerine getirecekseniz, hem eğleneceksiniz, hem spor yapacaksınız, hem de en sonunda müzik eşliğinde çılgınca dans edeceksiniz. “Sevdiklerinizle unutamayacağınız bir pazar günü geçireceksiniz.” Ne âlâ. Ne âlâ. Ne var ki bunda? Onlarca medenî ülke bu veya buna benzer isim altında (The Color Run) bu tarz sportif eğlence programı düzenlemektedir.

Gerçi bu programlara sponsorluk yapan firmalar, dolaylı da olsa reklamlarını yapmıyor değil. Mesela Almanya’da “Brillux” ismini taşıyan bir boya firması, “The Color Run” yani Renkli Koşuya finansman sağlamaktadır. Eee bunda ne var diyebilirsiniz. Kapitalist dünyada herhalde bir organizasyona sponsorluk yapan herhangi bir firma sublimal (gizlice) yöntemlere hiç gerek duymadan açıkça reklamını yapabilmeli değil mi? Peki bunda itiraz edilecek ne var şimdi diyebilirsiniz. Bir Müslüman olarak bu “Renkli Koşu” programına yönelik itirazımın iki gerekçesi var. Birincisi Batı taklitçiliğini, diğeri de başka inanç sistemlerine ait subliminal mesajları kabullenmemiz.

  1. Müslümanlar, Batı toplumlarını faydası olmayan eylemlerini kayıtsız şartsız taklit etmeleri, imanın zaafa uğradığının bir işaretidir. Nitekim Peygamberimiz (sav), Bâtılı taklit etmemiz hususunda bizleri şu hadisleriyle uyarmaktadır: “Sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz/onların inançları ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler / kertenkele deliğine girecek olsalar, siz de onları takip edeceksiniz.” Sahabilerin sorusu üzerine izlerini takip edilecek toplulukların Yahudiler ve Hristiyanların olacağı beyan edilmektedir. (Buhari; Enbiya: 50).
  2. Dünyevî bir eğlence programı gibi görünen bu “Renkli Koşu” haddizatında bizlere takdim edilen subliminal yani bilinçaltı ile algı oluşturulmak istenen bir Hinduizm propagandasıdır. Şimdi de nasıl yani, ne ilgisi var diyeceksiniz. İzah edeyim efendim. Subliminal mesajlar, genelde reklamlarda sıkça kullanılır fakat insanlar bunu ilk etapta fark etmez. Dinî içerikli subliminal yöntemlerde de aynı maksat güdülür. Gaye, “Renkli Koşu”da olduğu gibi, masumane gibi görünen bir eylemi, bilinçaltında onu zararsız bir eğlence olayı gibi göstererek, insanların tevhit esaslarına ait manevî duyarlılıklarını sulandırmaktır. Bu algı ile Müslümanların gizli şirke yönelmeleri sağlanmaktadır. “Renkli Koşu”nun inançla NE ilgisi var diyebilirsiniz. O halde bu koşunun derinliklerine giderek bir araştıralım.

Renk Festivali (Holi ve Krişna) Hinduizm’in Geleneksel Bayramıdır

Holi, Hinduizm’de tıpkı Nevroz’da olduğu gibi kıştan bahara geçişin bir bayramıdır. Mart ayında yapılan bayramın ilk günün akşamında ilk önce sembolik olarak “Holika” şeytanı ateşte yakılır. Şeytan yakılma seremonisinde ateşin etrafında dualar edilir, dans edilir ve şarkılar söylenir. Bayramın ikinci gününde Hindular, gündüzleri sokaklarda birbirlerine su ve renkli tozlar atarlar. Bu gelenek, insan şeklinde bir ilah olan Lord Krişna’ya dayanır. Buna göre Tanrı Vişnu, reenkernasyonla Lord Krişna’nın bedenine girmiştir.

Hindu efsanelere göre Lord Krişna, flüt çalmakla mahir olan bir çobandır, başta köyün en güzel kızı Radha olmak üzere kızlarla şakalaşır, onlarla bütün gün dans eder ve onların üzerine su ve boyalar atarmış. Daha sonra Radha, köylü kızların arasından ayrı bir kişilik olarak ortaya çıkmış ve Krişna’nın tek sevgilisi olmuştur. Bugün Hindistan’da mavi bir erkek biçiminde betimlenen Lord Krişna, en üstün güce sahip bir aşk tanrısı; kahraman kral olarak benimsenmektedir. Görüldüğü üzere “Renkli Koşu” adı altında tertiplenen eğlencelerin içeriği, Holi ve Krişna bayramına çok benzemektedir.

Müslümanlar Allah’ın Boyası (Sıbgatallâh) İle Boyanır

Müslümana düşen görev, ilk önce Bâtıl inançların hayat felsefelerinden ve bütün yaşama tarzlarından uzak durmaktır. Müslüman, ömür sermayesini Allah’ın boyasıyla boyamalıdır. Bütün renkler güzel olmakla beraber en güzel renk, “kulluk rengi”dir. Kul, Allah’a teslim olursa, Allah’ın boyası ile boyanmış sayılır. Bu manevî boyayı deruhte etmiş olan bir Müslüman, insan yaratılışına uygun, fıtrî istikamet üzere İslâmî ilkeleri ve değerleri hayata geçirir. İslâm’ın emir ve yasaklarına uyan, Kuran ve Sünnete bağlı olan bir Müslüman, Allah’ın boyası ile boyanmıştır. Kuran-ı Kerim, bu Müslümanları şu şekilde övmektedir:

“Allah’ın boyası ile boyanandan daha ahsen (daha güzel) olan kim vardır? Ve biz, O’na kul olanlarız.” (deyin).” (Bakara: 138)

Ey ahir zaman Müslümanları; gafletin bir sonucu olarak üzerinizde bilerek veya bilmeyerek başka ilahların, başka beşerî ideolojilerin boyası varsa, onu üzerinizden hemen atın. Bir gusül abdesti ile şirkten, manevî pislikten, heva ve hevesten tamamen temizlenin ve sadece Rahman ve Rahim olan tek ve bir olan Allah’a kul olun. Böylece Allah’ın boyasını taşıyan tescilli Müminlerden olursunuz. Ne mutlu ki “Ben de Allah’ın boyasıyla boyanmışım” diyene.

Prof. Dr. Ali SEYYAR

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.