islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Afganistan Taliban’la Bayramı Ateşkesini Korudu

Afganistan Taliban’la Bayramı Ateşkesini Korudu

Mirat Haber Ajansı

Taliban Cuma günü başlayan Kurban Bayramı sırasında Afganistan’da üç günlük bir ateşkes ilan etti. Salı günü açıklanan ateşkes, Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile Taliban arasındaki uzun süredir devam eden barış görüşmelerinin başlayacağını önümüzdeki hafta başlatabileceğine işaret ediyor. Taliban, Cumhurbaşkanı Gani’nin müzakerelerin başlaması için sayısız mazeretler atmış olan çekişmeli bir mahkum mübadelesindeki ilerlemeyi teslim ettikten sonra Bayram ateşkesi önerdi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid yaptığı açıklamada, grubun savaşçılarına Kurban Bayramı boyunca düşman olarak tanımlanan hükümet kuvvetlerine karşı herhangi bir operasyon yapmaktan kaçınmalarını emretti. Ancak düşmanın herhangi bir saldırısı olursa aynı şiddette cevaplanacağını da sözlerine ekledi.

Ateşkes, Afganistan’ın Amerika tarafından işgalinin 2001’de başlamasından bu yana sadece üçüncü resmi ateşkes süresi ve Haziran 2018 ile bu yıl Mayıs’ta Ramazan’ın kutsal ayının sonunu işaret eden bayramdaki diğer ateşkeslerin sonuncusu. Ateşkesler, Afganistan’da yaygın bir rahatlama sağladı, ancak kısa ömürlü oldu, savaşçılar Bayram sonrasında kendileri gibi Müslüman Afganlı olan hükümet güçlerine karşı saldırılara devam etmek için savaş alanlarına geri döndüler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.