islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
ALTIN
2.497,50
BIST
9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

GÜNÜN SORUSU | İMSAK VAKTİ

GÜNÜN SORUSU | İMSAK VAKTİ
20 Nisan 2022 11:59
A+
A-

İmsak ve Yatsı namazı vakti ne zamandır?

Hocam ben uzun süredir Süleymaniye Vakfını yakından takip ediyorum. Kader konusundaki son zamanda varılan sonuçlar konusuna dikkatle yaklaşırken (böyle bir konuda bu kadar hızlı ve net konuşulması açısından) tenkidinizi gördüm ve sizin gibi değerli bir hocamızın açıklaması içime su serpti. Açıkçası içinde bulunduğumuz gaflet döneminde Süleymaniye Vakfı sizin de yakından izlediğiniz değerli çalışmalar ortaya koymakta. Benim esas sorum şu hocam. Namaz vakitleri konusunda (buna sabah, yatsı ve oruca başlama hususları da dahil) Vakfın çalışmaları konusunda bir tenkidiniz var mı? Benim içim elle tutulur bir açıklama getirmeyen Diyanet yerine Vakfın çalışmaları muteber olduğundan ben ona göre hareket ediyorum. Şahsen Sizin tenkitlerinizin Vakfın yıllardır aradığı farklı bakış açılarını içeren araştırma ve müzakere ortamını da hazırlayabileceği gibi hayırlara vesile olabileceğini en ii dileklerimle temenni ediyorum. Rabbim en doğruya ulaşmada hepimizin yardımcısı olur dilerim.

İlginize teşekkür ederim. Makul ve saygılı yaklaşımınız için teşekkür ederim. Sabah namazının ilk kılınabilir vakti ile imsak vakti aynıdır. Hocamızla bu konuda aynı görüşleri paylaşıyoruz. Bu konuna Diyanetin bir sempozyumunda yaptığım konuşma sitemizde yayınlandı. Yatsı namazının vakti konusunda hocamızın görüşlerini paylaşamıyorum. İhtilafımız yatsının başlangıç vakti konusunda olmayıp bitiş anı ile ilgilidir. Bu konularda Vakıf doğru yoldadır. Dualarınızı eksik etmeyin.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.