islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İran’ın güneyini 5,9 büyüklüğünde deprem vurdu

Dün 5,9 büyüklüğünde bir deprem İran’ın nükleer santralin bulunduğu güneydeki Buşehr vilayetini vurdu, ancak büyük hasar olduğuna dair acil bir rapor alınmadı.

İran’ın güneyini 5,9 büyüklüğünde deprem vurdu

Dün 5,9 büyüklüğünde bir deprem İran’ın nükleer santralin bulunduğu güneydeki Buşehr vilayetini vurdu, ancak büyük hasar olduğuna dair acil bir rapor alınmadı.

Mirat Haber Ajansı

Dün 5,9 büyüklüğünde bir deprem, İran’ın nükleer santralin bulunduğu güneydeki Buşehr vilayetini vurdu, ancak büyük hasar olduğuna dair acil bir rapor alınmadı. Depremin merkez üssü Rig kasabasıydı ve yakın şehir ve illerdeki hastaneler, kurtarma ekipleri ve bölgeye gönderilen 50 ambulansla alarma geçti. Yerel yetkili Gholamreza Mehrjou, deprem bölgesindeki köylere su, elektrik ve internetin yeniden sağlandığını ve daha fazla sarsıntı korkusuyla sokaklara çıkanların evlerine döndüğünü belirtti. Bir İran hükümet yetkilisi, İran’ın Körfez kıyısındaki Buşehr nükleer kompleksinde herhangi bir hasar bildirilmediğini ifade etti.

Sarsıntıyı artıran İran medyasına göre deprem santralden 100 km uzakta ve nispeten sığdı, sadece 10 km derinliğindeydi. İran medyası 16 artçı sarsıntıyı bildirdi ve bazı köylerde çöken kerpiç duvarları gösteren resimler yayınladı. Bushehr Tıp Bilimleri Üniversitesi başkanı Saeed Kashmiri, Gonaveh’de beş kişinin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Büyük fay hatları ile çaprazlanmış olan İslam Cumhuriyeti, dünyanın depreme en yatkın ülkelerinden biridir. 2003 yılında Kerman eyaletinde meydana gelen 6,6 büyüklüğünde bir deprem 31.000 kişiyi öldürdü ve antik Bam kentini yerle bir etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.