islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İsrail’in Gazze’de Karmaşık Politikası

İsrail’in Gazze’de Karmaşık Politikası
28 Şubat 2020 16:08
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İsrail, bir yandan Gazze şeridini bombalarken bir yandan da ablukayı hafifletme yönünde bazı adımlar atmakta. Tel Aviv rejimi, üç günlük kapanıştan sonra Erez ve Kerem Şalom istasyonlarını ve Gazze Şeridi deniz kıyısı bailantılarını yeniden açacak. Uzmanlar bunun bölgedeki yönetimin halk üzerinde etkisini azaltmak için yeni bir yaklaşım biçimi olduğuna işaret ediyorlar.

İsrail hükümetinin Batı Şeria ve Gazze’deki operasyonlarının koordinatörü Camille Abu Roken, İsrail ordusunun Gazze’deki balıkçılık sahasını yeniden 15 deniz miline kadar genişleteceğini ve istasyonlarda çalışmanın yeniden başlayacağını bildridi. Gazze Şeridi’ndeki Tarım İş Komiteleri Kurumu, İsrail yetkililerinin kararı kendi başlarına aldığını açıkladı.

İsrail hafta başında Gazze Şeridi denizinin yanı sıra Erez ve Kerem Şalom geçişlerini tamamen kapatmaya karar vermişti. Bu, Pazartesi akşamı Filistinli direnişçilerle ile İsrail arasında iki gün süren askeri çatışmalar arabulucular sayesinde sona ermeden önce uygulanmıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.