islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Libya İhvan’ı seçimlere “Uyanma ve Yenileme” hareketi olarak girecek

Facebook’ta resmi sayfasında yayınlanan açıklamaya göre, Libya’daki Müslüman Kardeşler şaşırtıcı bir hareketle Rönesans ve Yenileme adlı bir derneğe dönüştüğünü duyurdu.

Libya İhvan’ı seçimlere “Uyanma ve Yenileme” hareketi olarak girecek

Facebook’ta resmi sayfasında yayınlanan açıklamaya göre, Libya’daki Müslüman Kardeşler şaşırtıcı bir hareketle Rönesans ve Yenileme adlı bir derneğe dönüştüğünü duyurdu.

Mirat Haber Ajansı

Facebook’ta resmi sayfasında yayınlanan açıklamaya göre, Libya’daki Müslüman Kardeşler şaşırtıcı bir hareketle Rönesans ve Yenileme adlı bir derneğe dönüştüğünü duyurdu. Adım, Kardeşler’in yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde yarışmasının bir başlangıcı olarak geliyor. Kardeşler, Rönesans ve Yenileme Derneği’nin çeşitli alanlarda yorulmak bilmeyen çalışmalarla Libya toplumundaki misyonunu yerine getireceğini ifade etti. Libya’daki Müslüman Kardeşler, bu değişikliğin sebebinin yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlık çabalarını yoğunlaştırmak olduğunu açıkladı. Hareket, yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine hazırlık amacıyla düzenlenen bir dizi seminer ve atölye sonrasında geldi.

Introducing the Libyan Muslim Brotherhood – Foreign Policy

Örgüt, yaptığı yazılı açıklamada, ismini Diriliş ve Reform Derneği olarak değiştirdiğini belirtti. Tüm Libyalılara, Allah’ın lütfu ve yardımıyla, cemaatin İslam’ın orta yol yaklaşımına ve öğretilerine uyma çağrısını canlandırmak için, cemaatin Diriliş ve Islahat Cemiyeti adında bir derneğe dönüştüğünü bildiriyoruz. sosyal medya sayfasında. Karar, birçok atölye ve diyalog turunun düzenlendiği 11. kongresinde alındı ​​ve grup, mesajını Libya’da çeşitli kamusal alanlarda yoğun bir şekilde çalışarak iletecek. Libya Müslüman Kardeşler’in eski üyesi ve örgütün siyasi kanadı olan Adalet ve İnşaat Partisi’nin bir üyesi olan Abdurrezzak Sergen, grubun çalışmalarının sadece Libya’da olması gerektiğine karar verdiğini, bu nedenle sivil toplum kuruluşuna dönüştüğünü söyledi. organizasyon. Sergen, bu kararın ardından örgütün Libya dışında hiçbir bağlantısının olmadığını, başka bir yerde Müslüman Kardeşler örgütlerine bağlı olmadığını, sadece ülke içinde çalışan bir toplum haline geldiğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.