islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4881
EURO
34,5982
ALTIN
2.474,52
BIST
9.533,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Muhalefet: BM Mısır’daki siyasi idamları durdurmalı

Muhalefet: BM Mısır’daki siyasi idamları durdurmalı

Yurtiçi ve yurtdışındaki muhalif figürlerin yer aldığı Mısır Ulusal Eylem Grubu, Birleşmiş Milletler ve BM Güvenlik Konseyi’ne Mısır’da muhaliflere yönelik siyasallaştırılmış infazlara son verilmesi çağrısında bulundu.

Mirat Haber Ajansı

Mısır’ın muhalif figürlerin yer aldığı Mısır Ulusal Eylem Grubu (ENAG), Birleşmiş Milletler ve BM Güvenlik Konseyi’ne Mısır’da muhaliflere yönelik siyasallaştırılmış infazlara son verilmesi çağrısında bulundu. Açıklamada, Mısırlı muhaliflere yönelik ölüm cezalarının Anayasa’nın 97. maddesine aykırı olarak kurulan ve bu nedenle anayasal ve yasal destekten yoksun olan terörle mücadele ihtisas mahkemeleri tarafından verildiği belirtildi. Açıklamada, medyada Kerdasa Polis Karakolu’na yapılan saldırıda bilinen davada dokuz masum vatandaşın infaz edilmesini kınandı, bu istisnai davaların tüm adalet standartlarından yoksun olduğu ifade edildi. ENAG, siyasi infaz kararlarının insanları terörize etmeyi amaçlayan bir tür devlet terörü olduğu konusunda uyardı.

Açıklamada, uluslararası toplumun Mısır’ı, özellikle siyasi davalarda muhaliflerin infazını durdurmaya zorlamak ve keyfi ölüm cezalarının uygulanmasını durdurmak için çabaları, koordinasyonu ve işbirliğini yoğunlaştırmak için harekete geçmesi gereği vurgulandı. Mısırlı yetkililer, ülke içinde ve dışında tepkilete aldırmadan, darbeci general  Sisi liderliğindeki 2013 askeri darbesine karşı çıkan binlerce kişiyi idam etti. Mısırlı muhalif figürler 30 Aralık 2019’da ENAG’ın kurulduğunu duyurdu. Mısır içinde ve dışında yerleşik, çeşitli siyasi partilere mensup bir grup politikacı da içeriyor. Uluslararası Af Örgütü tarafından geçen hafta yayınlanan bir rapor, Mısır’daki idamlarda yüzde 300 artış olduğunu ortaya koydu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.