islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5385
EURO
34,8782
ALTIN
2.431,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

TÜRKİYE DE BATI’DAN FARKLI AŞILAR MI YAPILIYOR?

TÜRKİYE DE BATI’DAN FARKLI AŞILAR MI YAPILIYOR?
21 Eylül 2021 12:38
A+
A-
https://soundcloud.com/mirathaber/turkiye-de-batidan-farkli-asilar-mi-yapiliyor

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığının yürüttüğü ve cebrileşmekte olan aşı kampanyasında devletimiz sorumluluk üstlenmemekte, sorumluğu aşı öncesinde imzasını aldığı vatandaşa yüklemektedir. Aşı olmak istenmeyişinin önemli bir sebebi de budur. Devletin güvence vermediği aşıyı vatandaş niye olsun.

Devletin aşı şirketinden niçin güvence alamadığı ve dolayısıyla neden güvence veremediği ortaya çıkmaktadır.

Haber Vakti’nin haberi şöyle

Welg TV’nin canlı yayınına katılan Usta Kalem Abdurrahman Dilipak, Biontech aşısıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalara imza attı. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Twitter hesabından, Türkiye’nin seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarıldığını açıklamıştı.

Ayrıca Türkiye, Maldivler ve Pakistan’ın da içinde bulunduğu toplam 7 ülke kırmızı, sarı ve yeşil olarak kategorilendirildiği listede 7 Mayıs’tan bu yana kırmızı listedeydi.

Açıklanan bu kararın ardından hükümet, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ne 5 maddeden oluşan flaş bir açıklama yaptı.

Açıklamada yer alan maddelerden dördüncü ve beşinci maddeler ise dikkat çekici ve şüphe uyandırıcıydı.

O maddeler şöyle:

4) Her iki doz aşısını BK, ABD, AB ve EFTA üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyen yolcuların varışlarını takip eden iki gün içerisinde test yaptırmaları yeterli olacaktır.

5) Her iki doz aşısını bu ülkeler haricinde yaptıranlar (ülkemizde yapılan aşılar da halen bu kategoridedir) ile henüz aşılarının her iki dozunu da yaptırmamış olanların ise kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girmeleri ve ülkeye girişlerini takip eden 48 saat içerisinde bir PCR testi ve karantinanın 8. gününden itibaren ikinci bir PCR testi sonucu ibraz etmeleri gerekecektir.

TÜRKİYE’DEKİ BİONTECH FARKLI MI?

İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkaran, “Her iki doz aşısını BK, ABD, AB ve EFTA üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyenlere pozitif ayrımcılık yaparken, Türkiye’yi AB’den farklı kategorize edilmesi şüphe uyandırdı.

Madde, Türkiye’de yaptırılan Biontech aşısının Avrupa ve EFTA üyesi ülkelere uygulanan aşıdan farklı mı olduğu, geçerli olup olmadığı sorgulandı.

DİLİPAK: TÜRKİYE’YE VURULAN BİONTECH FARKLI!

Bilindiği üzere, İsrail Biontech aşısı henüz 11 Euro iken, 23 Euro ödeme yaparak, aşının yan etkisi ve koruyuculuğu konusunda vatandaşlarına garanti vermişti. Türkiye’de ise vatandaşlara imzalatılan onam formunda, aşının yan etkilerinin bilinmediği, koruyuculuğu konusunda da bilimsel bir veri olmadığı belirtilerek, tüm sorumluluk aşı olana yüklenmişti.

Welg TV’de Murat Bayar’ın Panorama Programına katılan, aşı ve pcr zorunluluğuna karşı olmasıyla ile tanınan Gazeteci Abdurrahman Dilipak, “Türkiye’ye vurulan Biontech farklı mıydı?” sorusuna “Maalesef Türkiye’ye vurulan aşı, İsrail’e vurulandan farklıdır” şeklinde yanıt verdi.

Dilipak, küresel gücün Türkiye’ye sıkıştırarak aşıyla ilgili her istediğini yaptırdığını iddia etti.”

Üzerinde yoğunlaşılması gereken bu haber şimdilerde Abdurrahman Dilipak kaynaklı olduğu için hafife alınır. Ama biz de hafife alınmaması gerektiğini Japanya örneğiyle teyid etmek isteriz. Bilindiği gibi Japonya içinde türü açıklanmayan yabancı madde bulunan Moderna aşılarının kullanımını durdurmuştu. Şimdi bu haberi hatırlatalım:

“Japonya, henüz kullanılmamış aşı şişelerinde kontaminasyon tespit edilmesi üzerine yaklaşık 1 milyon 630 bin doz Moderna aşısının kullanımını durdurdu. Bu durum, Corona virüsü enfeksiyonlarının arttığı Japonya’da aşıya erişim sıkıntısı kaygılarını arttırdı.

Japonya Sağlık Bakanlığı, kontaminasyon bildiriminin birkaç aşı merkezinden alındığını kaydetti. Yetkililer bazı dozların kullanıldığını ancak olumsuz herhangi bir yan etki görülmediğini söyledi.

Moderna aşısının Japonya’da satış ve dağıtımından sorumlu olan ilaç firması Takeda, güvenlik önlemi olarak aynı seri imalat bandında üretilen aşıların kullanımını durdurma kararı aldıklarını bildirdi.

Firma ayrıca Moderna’dan acil bir soruşturma başlatması talebinde bulundu ve imalat seri numaralarını paylaştığı tıp kurumlarından, İspanya’da üretilen aşıları kullanmayı durdurması talimatı verdi.

Japonya Sağlık Bakanlığı ve Takeda firması, Moderna aşılarında ne tür kontaminasyonun saptandığı ya da bu dozların Japonya dışına da dağıtılıp-dağıtılmadığı konusunda ayrıntı vermedi.”

Bütün bu gelişmelerden sonra gel de aşı ol.

ETİKETLER: SİNOVAC
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.