Gündem

Kur’ân’da Neler Var? XIII / ATILGAN VE YENİLİKÇİ OLMAK

 Allah İnsanı Güzellik Yarışına Çıkarmıştır

32. Kur’ânda, Allah yücelikle nitelenmekte ve Onun gökleri, yeri ve insanı güzel yarattığı açıklanmaktadır. Allah’ın, Kur’ân’ı sözlerin en güzeli kıldığı, son ve evrensel elçisi olarak seçtiği Muhammed’i güzel örnek olarak sunduğu duyurulmaktadır. (Kaf 6; Kehf 7; Secde 7;.Ahzab 21; Zümer 53, Tîn 4 İsra 70)

Bu arada insanın güzellik yarışına çıkarılmak için yaratıldığı bildirilmekte, insanın giyimini, sözleri, davranışları, işleri ve ilişkilerini Kurânî kurallar çizgisinde güzelleştirmesi emredilmektedir. (Araf 26; Bakara 196)

Ve Kur’an’da Allah’ın hayatını güzelleştirenleri sevdiği bildirilmekte ve onları ebedi güzellikler yurdu olan Cennetlerle ve Kendisinin güzellik sunumları ile nimetlendireceğini açıklamaktadır. (Mülk 2, Al-i İmran 133; Yunus 26)

Atılgan ve Yenilikçi Olmak

33. Kur’ân’da Allah’ın örneksiz olarak her an güzel ve faydalı olanları yarattığına, yaratmaya devam etiğine; kar taneleri ve insanın parmak izleri ve göz mercekleri dahil her yaratılanın farklı ve özgün olduğuna ve örneğin yenilenen toprak ürünlerine dikkat çekilmektedir.

Allah’ın yaratmada aracı kıldığı insana da atılgan olması, bir işi bitirdiğinde diğerine başlaması, faydalıyı üretmesi,  kolaylaştırıcı ve yenilikçi olması yani inovasyona koşması öğretilmektedir. (Rahman 28; Nahl 8İ  İnşirah 7-8; Müminûn 3; Abese 19-20)

Devam edecek…

Recent Posts

  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

44 dakika ago
  • Makale

BU BENİM ÜLKEM Mİ..

BU BENİM ÜLKEM Mİ.. İnsanlar birlikte yaşamalarına rağmen, birbirlerine küsmüş veya birbirine yabancılaşmış gibi duyarsız…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “CİHAD”

2 saat ago
  • Gündem

İNSAN DIŞKISI GİBİ HARAM KAZANÇLAR DA YENİLİP YEDİRİLEMEZ ?

Selamun Aleykum hocam. Geçtiğimiz günlerde medyada bir bilim adamı, bazı insanlara geçmişte zorla insan dışkısı…

2 saat ago
  • Gündem

Ekrem İmamoğlu: Hamas Terör Örgütüdür!

Ekrem İmamoğlu: Hamas Terör Örgütüdür... Ekrem İmamoğlu CNN International'a Verdiği Röportajda Hamas'ı "Terör Örgütü" Olarak…

3 saat ago
  • Makale

PEYGAMBER: RESUL, NEBİ

İlk bakışta “Peygamber”, “Resul” ve “Nebi” kelimelerinin aynı anlamı ifade eden eşanlamlı kelimeler olduğu düşünülmektedir.…

4 saat ago