islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

AMERİKALILAR AZALTMAYA ÇALIŞIYOR

AMERİKALILAR AZALTMAYA ÇALIŞIYOR
A+
A-

Amerikalılar sağlık risklerine ilişkin artan endişeler nedeniyle alkole yaklaşımını değiştiriyor..

Yeni bir araştırmaya göre, ABD’li yetişkinlerin yüzde 54’ü alkol içki kullanıyor. Bu oran son 30 yılın en düşük seviyesinde.

Washington DC merkezli bir Amerikan analitik araştırma şirketi Gallup’un çarşamba günü yayımladığı ankete göre, giderek daha fazla Amerikalı, alkol tüketiminin – hatta ölçülü içmenin bile – sağlık riski taşıdığına inanıyor ve bu nedenle daha az kişi alkol içtiğini bildiriyor.

ABD’li yetişkinlerin yüzde 53’ü, artık ölçülü alkol tüketiminin sağlık için zararlı olduğunu düşünüyor. Bu oran 2015’te yüzde 28’di.

Alkolün “günde bir ya da iki kadeh” bile olsa sağlık riski oluşturabileceğine en çok inanan kesim genç yetişkinler olsa da, yaşlı yetişkinler arasında da ölçülü içkinin riskli olduğu yönündeki inanç giderek artıyor.

Sağlık etkilerine dair kaygılar büyüdükçe, alkol içtiğini söyleyen Amerikalıların oranı düşüyor. Ankete göre, ABD’li yetişkinlerin yüzde 54’ü alkol (likör, şarap veya bira) içtiğini söylüyor. Bu oran, son otuz yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda.

Temmuz ayında yapılan anketin sonuçları, uzun yıllar ölçülü içmenin zararsız – hatta faydalı – olduğu yönünde yaygın bir inanışın ardından, alkol tüketimi konusundaki kaygıların yerleşmeye başladığını gösteriyor.

İSLAM’IN YÜCELİĞİ

Yaratıcımız olan Allah biz insanlara pek merhametlidir; bunum için bize faydalı olanları emretmekte ve zararlı olanları de yasaklamaktadır. Mesela  ırkçılık, faiz ve zina gibi kumarı ve alkollü içkileri de yasaklamaktadır. Allah’ın kitabı olan Kur’ân’da şöyle buyrulmaktadır:

SİZ EY imana ermiş olanlar! Sarhoşluk veren içkiler, kumar türleri, putperestçe uygulamalar ve gelecek hakkında kehanette bulunmak, Şeytan işi iğrenç kötülüklerden başka bir şey değillerdir: O halde onlardan kaçının ki mutluluğa eresiniz!
Şeytan, sarhoşluk verici içkiler ve şans oyunları ile sadece aranıza düşmanlık ve nefret sokmaya ve sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymaya çalışır. O halde,
(artık) vazgeçmeyecek misiniz?” ( Maide 90,91)

Rabbimiz yasaklamakta, Peygamberimiz Hz Muhammed de çoğu sarhoşluk veren alkollü içkilerin az miktarını da haram kılmaktadır.

Bize alkollü içkileri yasaklayan Allah’ımıza hamdolsun.

İSLAMİ HABER “MİRAT”  -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.