islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3770
EURO
34,7496
ALTIN
2.411,97
BIST
10.098,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Korona-5G Tele-Komplo Teorisi Yangınlara Neden Oluyor

Korona-5G Tele-Komplo Teorisi Yangınlara Neden Oluyor
6 Nisan 2020 13:04
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Korona salgınıyla gelen krizi fırsat bulan televizyon ve sosyal medyada etkin profesyonel komplo teorisyenlerinin ilgiyi kendilerine çekebilmek için buldukları en son sav, Korona virüsünün 5G telekomünikasyon teknolojileri tarafından çıkarıldığı. Bu tuhaf öneriler sonucunda dünyanın pek çok bölgesinde insanlar telekomünikasyon direklerine saldırmaya başladılar.

Tele-komplocuların anlık duruma göre teori üretme geleneği içinde olan bu son komplo teorisinde, geçen ay yapılan bir uluslararası konferansta Korona salgının Afrika’da olmaması ancak Çin başta olmak üzere 5G teknolojilere geçiş yapan ülkelerde görülmesi sonucu, hastalığın 5G ile yayıldığı, hatta Küresel Elitler tarafından 5G Telekom direkleri yardımıyla yönetildiği iddia edildi.

Woody Harrelson gibi bazı ünlü Hollywood aktörlerinin de inanıp paylaştıkları bu komploda Afrika’da virüsün yayılmayıp Uzak Doğu’da patlamaya devam etmesi gerekiyordu. Oysa şu anda Afrika’da da hızla yayılmaya başladı. Yine de özellikle aktörlerin de 5G-Korona teorisine inanması sonucu 5G direklerine saldırılar artmaya ve bazı noktalarda iletişim kesilmeye başladı. İngiltere’de Birmingham gibi yerlerde kuleler yakılmaya başlandı. En çok saldırının olduğu İngiltere’de hükümet iddiaları deli saçması olarak niteledi.

Bundan farklı bir başka teorideyse 5G’nin yaydığı güçlü radyasyon nedeniyle Korona virüsünün mutasyon geçirip Covid-19’a dönüştüğü iddia edilmekte. Radyasyona bağlı mutasyonlar nadiren virüsleri dönüştürmekte, virüs mutasyonları hücre içlerinde gen değişimleriyle olmakta. 5G’nin ciddi sağlık sakıncaları olabileceği yönünde endişeler olmasına karşın bunun virüs yaymakta kullanılması konusunu bilim adamları akli bulmamakta.

Çin Huawei merkezli 5G teknolojisinin mimarı Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Erdal Arıkan geçtiğimiz yıl Çin hükümeti ve Huawei firmasınca özel bir törenle onurlandırılmıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.