islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,0238
EURO
52,8761
ALTIN
6.764,42
BIST
14.528,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
16°C
İstanbul
16°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
12°C

Fransız Meclisi’nde Çifte Standart Tepkisi

Fransız Meclisi’nde Çifte Standart Tepkisi

Fransız Meclisi’nde “Çifte Standart” Tepkisi: “Putin’e 19 Yaptırım, Netanyahu’ya Sıfır!”

Fransa Ulusal Meclisi, İsrail’in Gazze politikalarına karşı Avrupa’da yükselen en sert eleştirilerden birine sahne oldu. Muhalefet lideri Mathilde Panot, Fransız hükümetini “uluslararası hukukta ikiyüzlülükle” suçladı.

Kürsüde Sert Eleştiriler

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, hükümete hitaben yaptığı konuşmada, Batı dünyasının Rusya-Ukrayna savaşı ile Gazze’deki saldırılara yaklaşımı arasındaki uçurumu hedef aldı. Panot, Ukrayna işgali sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı hızla hayata geçirilen yaptırım paketlerini hatırlatarak, benzer bir kararlılığın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için gösterilmemesini “diplomatik bir çöküş” olarak nitelendirdi.

“19’a Karşı Sıfır”

Panot’un konuşmasında öne çıkan en çarpıcı detay, yaptırımların sayısal kıyaslaması oldu. Fransız milletvekili, meclis kürsüsünden şu ifadeleri kullandı:

“Söz konusu Putin olduğunda yıldırım hızıyla 19 farklı yaptırım paketini devreye sokanlar, Netanyahu ve hükümetinin işlediği savaş suçları karşısında sessizliğe gömülüyor. Bu çifte standart, uluslararası hukukun güvenilirliğini yok etmektedir.”

Hükümete “Suç Ortaklığı” Suçlaması

Konuşmasının devamında Fransa hükümetinin İsrail’e yönelik tutumunu eleştiren Panot, somut bir yaptırım uygulanmamasının “katliama göz yummak” anlamına geldiğini savundu. Muhalif vekil, derhal silah ambargosu uygulanması ve İsrailli yetkililere yönelik ekonomik/diplomatik kısıtlamaların başlatılması çağrısında bulundu.

Avrupa’da Yankı Uyandırdı

Bu çıkış, sadece Fransa’da değil, Avrupa genelinde İsrail’e yönelik artan toplumsal ve siyasi baskının bir yansıması olarak görülüyor. Panot’un konuşması, sosyal medyada kısa sürede yayılarak uluslararası hukuk savunucuları ve insan hakları örgütleri tarafından geniş destek gördü.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.