islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,7354
EURO
55,1566
ALTIN
6.759,47
BIST
13.811,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C

Erdoğan: Ümit Özdağ’ın Şartını Reddetmiş!

Erdoğan: Ümit Özdağ’ın Şartını Reddetmiş!

2023 Seçimlerinde Büyük Kriz: Erdoğan, Cumhurbaşkanlığını Kaybetme Riskine Rağmen Ümit Özdağ’ın Şartını Reddetmiş!

2023 yılında yapılan ve Türkiye siyasi tarihinin en kritik kırılma noktalarından biri olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna dair çok konuşulacak bir kulis bilgisi daha gün yüzüne çıktı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci tur öncesinde AK Parti kanadıyla yapılan gizli pazarlıkların perde arkasını anlattı.

Özdağ’ın açıklamalarına göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimi kaybetme riskini göze alarak Zafer Partisi’nin “İçişleri Bakanlığı” şartını net bir dille reddetti.

“Tek Şartla Destekleriz: İçişleri Bakanı Ben Olursam”

Seçimlerin ikinci turu öncesinde kilit parti konumuna gelen Zafer Partisi ile ittifak kurmak için AK Parti’nin hamle yaptığını belirten Ümit Özdağ, dönemin AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile aralarında geçen o dikkat çekici diyaloğu şu sözlerle aktardı:

“2023 seçimlerinin ikinci turunda Erdoğan görüşmek için Numan Bey’i gönderdi. Kendisine, ‘Tek şartla destekleriz, o da İçişleri Bakanı ben olursam’ dedim. Numan Bey de bu talebime karşılık, ‘Bizde öyle olmuyor’ dedi. Nasıl oluyor dedim, ‘Erdoğan öyle çalışmıyor’ cevabını verdi.”

Pazarlık Siyasetine Set: “Erdoğan Bu Tür Taleplere Kapalıdır”

Siyaset kulislerini hareketlendiren bu diyalog, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ittifak ortaklığı veya destek arayışlarında “bakanlık pazarlığına” mesafeli duruşunu bir kez daha ortaya koydu. Numan Kurtulmuş’un “Erdoğan öyle çalışmıyor” çıkışı, AK Parti’nin o dönem seçimi kaybetme ihtimali bulunmasına rağmen yönetim kademelerinde kırmızı çizgilerinden ödün vermediğini gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da o dönem katıldığı bir televizyon programında bu kulisleri doğrular nitelikte açıklamalarda bulunmuş ve “Biz ahlak ve ilke temelli siyaset yaparız. Numan Bey de görüşmesini o şekilde yaptı. Numan Bey ‘Bunu Cumhurbaşkanımız kabul etmez’ deyince bağ koptu” ifadelerini kullanmıştı.

Sonuç Ne Olmuştu?

AK Parti ile yürütülen görüşmelerde İçişleri Bakanlığı talebine olumsuz yanıt alan Ümit Özdağ, bu gelişmenin ardından Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile masaya oturmuştu. Kılıçdaroğlu ile gizli bir protokol imzalayarak İçişleri Bakanlığı dahil 3 bakanlık sözü alan Özdağ, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı açıklamıştı. Ancak seçim sandığından zaferle çıkan isim yine Recep Tayyip Erdoğan olmuştu.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.