islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4276
EURO
34,7383
ALTIN
2.429,77
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Senato İslam Düşmanı Amerikan Generali Reddetti

Senato İslam Düşmanı Amerikan Generali Reddetti

Mirat Haber Ajansı

Bir ABD Senatosu komitesi, Pentagon’un politikalardan sorumlu müsteşarı olarak atanacak emekli Tuğgeneral Anthony Tata için yapılacak onay gmrüşmesini iptal etti. Bu red olarak da görülebilir. Karar, Tata’nın İslam hakkındaki saldırgan sözlerinden ve medyada diğer sorunlu yorumlardan sonra geliyor. Tata’nın adaylığı, bu hafta kendisine çekilmesi için çağrıda bulunan bir mektup gönderen Senato Demokratları tarafından zaten eleştiriliyordu. Başkan Donald Trump’ın sadık bir destekçisi ve Fox News televizyonunun muhafazakar yorumcusu olan Tata, ABD Savunma Bakanlığı’nda Savunma Bakanı Mark Esper’in kıdemli danışmanı olarak çalışıyor.

Başkanlık siyasi atamaları için Washington geleneği olan Tata’nın onay duruşmasının iptali, şimdi adaylığının Beyaz Saray tarafından geri çekilip çekilmeyeceği sorusunu getirdi. Medya raporlarına göre, Tata 2018’de İslam’ı bildiği en baskıcı şiddet dini olarak nitelendiren tweet’ler yayınladı. Ayrıca eski Başkan Barack Obama’ya terörist lider ve gizli Müslüman olarak atıfta bulundu. Tweetler daha sonra silindi. Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Jim Inhofe, duruşmanın iptalinin, başlaması planlanmadan kısa bir süre önce açıkladı. Inhofe, panelin Tata’dan gerekli belgeleri almadığını söyledi. Bir Pentagon sözcüsü, Tata’nın Savunma Bakanı Mark Esper’e kıdemli politika danışmanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. ABD Ordusu’nda 28 yıl geçirdikten sonra 2009’da emekli olan Tata, bir dizi komuta ve operasyon görevinde bulunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.