islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
50,1572
EURO
56,1178
ALTIN
6.522,87
BIST
11.333,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
12°C
Pazar Az Bulutlu
11°C
Pazartesi Açık
13°C

Herzog’a Trump Şoku: “Yıldırım Çarpmışa Döndüm!”

Herzog’a Trump Şoku: “Yıldırım Çarpmışa Döndüm!”
A+
A-

Herzog’a Trump Şoku: “Yıldırım Çarpmışa Döndüm!”

ABD’nin İsrail’e yönelik 4 milyar dolarlık yardım kararının durdurulması Tel Aviv’de şaşkınlık ve endişeye yol açtı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’e yönelik 4 milyar dolarlık yardımın durdurulması kararından önceden haberdar olmadığını belirterek yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi. Herzog, kararın kendisini adeta yıldırım çarpmışa çevirdiğini söyledi.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre Herzog, İsrail’de muhalefet bloğunun güçlü partilerinden Yashar heyetiyle gerçekleştirdiği istişare toplantısında ABD yardımının kesilmesi ihtimalinin kendisini ciddi şekilde endişelendirdiğini ifade etti.

Washington ile ilişkiler tehlikeye mi giriyor?

Trump’ın 3 Kasım’da, ABD’de ara seçimlerin yapıldığı gün açıkladığı kararın İsrail yönetiminde beklenmedik bir şok etkisi oluşturduğu bildirildi. Herzog, Washington ile ilişkilerin korunması gerektiğini savunarak İsrail’de yeni bir hükümetin kurulmasını ve yeniden seçime gidilmemesini istedi.

Trump ise İsrail’e yapılacak 4 milyar dolarlık yardımın durdurulacağını açıklayarak, “Artık İsrail’e para vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. Yardımın yıl sonuna kadar durdurulması konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

İsrail devlet televizyonu KAN da kararın Savunma Bakanlığı ve ordu kademelerinde şaşkınlık meydana getirdiğini aktardı.

ABD’nin yıllardır en büyük destekçilerinden biri olduğu İsrail’de bu kararın nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu.

HABER YORUM

Amerika İsrail’i Beslemekten Bıktı mı?

Yıllardır İsrail’i milyarlarca dolarlık yardımlarla ayakta tutan Amerika’da artık farklı sesler yükseliyor. Amerikan halkının bir kesimi, kendi vergileriyle İsrail’e silah ve para aktarılmasına, bu kaynaklarla Filistinlilerin öldürülmesine itiraz ediyor.

Peki Trump’ın 4 milyar dolarlık yardımı durdurma kararı, bu iç kamuoyu baskısının bir sonucu mu? Elbette bu sorunun cevabını zaman gösterecek. Ancak bir gerçek var ki İsrail’e verilen koşulsuz desteğin Amerika’da da sorgulandığı bir döneme girildi.

Unutulmasın ki hiçbir güç, hiçbir devlet ve hiçbir iktidar zulüm üzerine ebedî bir saltanat kuramaz.

Zulüm ile abad olunmaz!

Zulüm ebedî değildir!

Mazlumun ahı yerde kalmaz!

Bugün hesap vermekten kaçanlar, yarın yaptıklarının hesabını vermek zorunda kalacaklar. Çünkü tarih de ilahî adalet de zalimlerin sonsuza kadar hüküm süremeyeceğini defalarca göstermiştir.

İSLAMİ HABER “MİRAT”

YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.