islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4391
EURO
34,7934
ALTIN
2.433,17
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Mindanao bambu sanayi geliştirme fuarı 2021’de

Mindanao bambu sanayi geliştirme fuarı 2021’de
Mirat Haber Ajansı

Filipinlerin Müslüman yoğun nüfusa sahip güney adası olan Mindanao’nun Kalkınma Otoritesi (MinDA), bu yıl Mindanao Bambu Endüstrisi Geliştirme Konseyi’nin organizasyonunu başlatacak. Amaç, çevre dostu tarımsal üretimi teşvik eden Yeşil Mindanao Projesi’ni ilerletmek. MinDA Sekreteri Emmanuel Piñol yaptığı açıklamada, Bambu Konseyi’nin kurulmasının, Bukidnon Eyaleti, Malaybalay’da bir bambu işleme tesisinin yakın zamanda kurulması ile özel sektörün hareketini desteklediğini söyledi. Bukidnon Giant Bamboo Resources Corp. (BGB), bambu için hasat sonrası tesisleri kurdu. İşlenmemiş ağaçlar işlenecek, kurutulacak ve çıta halinde oluşturulacak. Tesis, ağaç işleme endüstrisindeki en modern teknolojiyi kullanarak kereste / kirişler ve tahtalar, inşaat malzemeleri ve mobilyalar gibi bitmiş mühendislik bambu ürünlerinin üretimine ekimden başlayarak entegre olacağını söyledi.

Aglayan’daki haber bambu yenilik merkezi ile BGB, hasat sonrası ve üretim tesislerini genişletiyor. BGB’nin savunuculuğunun özü, çevresel endişeleri ele alırken alternatif bir gelir kaynağı olarak bambu üretimini genişletmek için bireysel çiftçileri ve IP topluluklarını dahil etmektir. BGB ayrıca kendi bambu plantasyonunu da takip ediyor. MinDA Sekreteri, amacın, 100.000 hektarı yeniden ağaçlandırma, küresel ısınmanın etkisini hafifletme, su güvenliğini iyileştirme ve 100.000 ailenin yaşam standardını yükseltmek.

Piñol, Mindanao Bambu Endüstrisi Geliştirme Konseyi organizasyonunun MinDA Endüstri Geliştirme Felsefesinin bir parçası olduğunu söyledi. MinDA ve ortakları tarafından finansman ve pazara erişim yoluyla yardım edilecek paydaşları organize ederek ve birleştirerek tarım ve balıkçılığın geliştirilmesini amaçlamaktadır. Ayrıca, çiftçilerin ve balıkçı gruplarının artık organize edildiğini, teknik ve mali yeterlilik eğitimi sağlandıktan sonra krediye erişim ve pazarlama sağladığını söyledi.

Diğer Ekonomi haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/ekonomi/

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.