Avrupa

ABD, Çin ve Rusya’ya Savaş Açtı

ABD’nin Çin’in ekonomik, Rusya’nın ise coğrafi ve siyasi yalma çabalarına karşı başlattığı savaş yeni bir evreye taşındı. ABD, her iki ülkeyi de aynı kefeye koydu.

ABD Başkanı Joe Biden, Çin ve Rusya’nın son zamanlarda uzayda gösterdiği ilerleme sonrası, uzaydaki sivil, ticari ve ulusal güvenlik konularındaki endişelerine yönelik yeni bir strateji açıkladı. Gelecek günlerde Ulusal Uzay Konseyinin toplanması talimatı veren Biden, Konseyin başına Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i atadı.
Çin ve Rusya’nın son zamanda gerçekleştirdiği uzay alanındaki denemeler ve çalışmalar sonrası Biden yönetimi yeni bir adım attı. Beyaz Saray’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Biden uzaydaki sivil, ticari ve ulusal güvenlik alanlarındaki endişeleriyle ilgili yeni bir strateji açıkladı.
Ulusal Uzay Konseyinin Başına Getirilen İsim Kamala Harris
Ulusal Uzay Konseyinin gelecek günlerde toplanması talimatında bulunan Biden, Konseyin başına Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i getirdi. Konseyde Harris’le beraber ABD Dışişleri, Savunma, İçişleri Bakanları ve Biden’ın ulusal güvenlik, ekonomi, iç politika konulardaki danışmanları yer alacak.
Düzenlenecek toplantıda, Harris’in hükûmet organlarına “Uzayda sorumlu davranmanın kuralları ve normlarını oluşturmaları ve geliştirmelerini” istemesi bekleniyor.
Rekabeti Uzaya Taşıyorlar
Biden yönetiminin bu adımının Çin’in hipersonik silahlar test etmesi ve Rusya’nın uydusavar silahlar geliştirmesine yönelik Washington yönetiminin endişelerini ifade ettiği bir dönemde gelmesi, beraberinde “ABD, Çin ve Rusya ile rekabeti uzaya taşıyor.” yorumlarını getirdi.

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

17 saat ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

18 saat ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

19 saat ago
  • Gündem

İsrailli Bakandan Erdoğan’a Hadsiz Paylaşım

İsrailli Bakandan Erdoğan'a hadsiz paylaşım İsrailli Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Skandal İfadeler Kullandı: Türkiye'den Sert…

20 saat ago
  • Gündem

Lokanta ve Kafeler İçin Yeni KDV Düzenlemesi Resmen Yürürlükte

Lokanta ve kafelere yönelik KDV düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe girdi. Bu karar sektördeki…

21 saat ago
  • Makale

“BİR SOYKIRIM GÖRDÜM”

Operatör Doktor Taner Kamacı'nın Gazze şahitliği: ‘’Bir soykırım gördüm.'' Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana Gençlik…

21 saat ago