ABD ile İsrail Arasında 3,1 Milyar Dolarlık Askeri Anlaşma İmzalandı

ABD ile İsrail arasında helikopter ve yakıt ikmal uçaklarını kapsayan askeri satın alma anlaşması imzalandığı bilgisi alındı.

İsrail, ABD’den 12 CH-53K helikopteri, ve iki adet Boeing KC-46 yakıt ikmal uçağı satın almak amacıyla anlaşma imzaladı. İsrail Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan anlaşmanın, yaklaşık 3,1 milyar dolar civarında olduğu ifade ediliyor.

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu anlaşma İsrail’in hava savunma kapasitesini yenileme girişimlerine yönelik yapıldı. Anlaşma İsrail’e arzu etmesi halinde 6 helikopter daha satın alma seçeneği sunuyor.

ANLAŞMAYA GÖRE İLK HELİKOPTERLER 2026 YILINDA İSRAİL’E TESLİM EDİLECEK

Anlaşmaya göre ilk helikopterlerin İsrail’e teslimi 2026 yılında olacak. Yakıt ikmal uçağının tesliminin de 2025 senesinden önce yapılması beklenmiyor.

İsrail Hava Kuvvetleri, 4 adet daha satın almak istediği yakıt ikmal uçağının tesliminin, mümkün olan en kısa sürede yapılmasını istediğini açıkladı.

İsrail medyasında da özellikle İran’a karşı olası bir hava harekatında yakıt ikmal uçaklarının son derece önemli bir rol oynayacağı ifade ediliyor.

 

 

 

 

 

 

Recent Posts

  • Gündem

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan California Üniversitesi'nde…

50 dakika ago
  • Gündem

“KURBAN KARDEŞLİKTİR”

“KURBAN KARDEŞLİKTİR” ARDEV olarak kurbanlarınızı bu yıl Tanzanya’da ki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca kurbanınızın kesim vidosunu…

2 saat ago
  • Gündem

İrlanda’da Eurovision Şarkı Yarışması’na Katılan İsrail’e Protesto

İrlanda'da Eurovision Şarkı Yarışması'na Katılan İsrail'e Protesto İrlanda'nın başkenti Dublin'de, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılması…

3 saat ago
  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

4 saat ago
  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

5 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

6 saat ago