Ademoğulları İki Milyon Yıldır Dünyada Yaşıyor

Mirat Haber Ajansı

İnsanların bilinen en eski ırkının bilinenden en az iki yüz bin yıl daha eskiye gittiği Avustralyalı bir araştırmacı ekibi tarafından yapılan çalışmalarda ortaya çıkarıldı. Liatince ayakta duran adam anlamına gelen Homo Erektus ırkının daha önce 1,8 milyon yıllık olduğu biliniyordu. Son bulgularla bunun en az iki milyon yıl olduğu saptandı. Bulgular Cuma günü Science dergisinde yayınlandı.

Ekip lideri Profesör Andy Herries bulunan kafatasının 150’den fazla küçük parçanın bir araya getirilmesiyle elde edildiğini belirtti. Parçalar Güney Afrika’nın büyük kenti Johannesburg’un 40 km kuzeyindeki Drimolen Taş Ocağından çıkarıldı. Kafatası muhtemelen iki ile üç yaşları arasındaki bir küçük çocuğa ait.

Eskiden bu tür bulgular için maymun-adam deniyor ve hayali maymunsu insan resimleri çiziliyor, maymun ile insan arasındaki bir arageçiş formu olduğu iddia ediliyordu. Oysa bilim ilerledikçe iki milyon yıldır bulunan Erektus, Haydelbergis, Neandertal, Denisova, Florens, Sapiens gibi çok sayıda farklı özellikteki kemiklerin hepsinin de insan olduğu ve farklı ırklar olduğu anlaşıldı. Bu ırklar görünümde farklı olsa da birbirleriyle sürekli karıştılar. Hepsi taş araçlar kullandılar, gruplar halinde sosyal yaşamlar kurdular ve iletişim, dil, hatta müzik gibi ortak özelliklere sahiptiler.

Evrimciler daha önce nesli tükenmiş Afrika maymunlarını insanların atası olarak gösteriyordu, ancak gösterdikleri maymunların hemen hepsinin de insanlarla aynı zamanlarda yaşadığı ortaya çıkınca bu evrimci varsayımlar da anlamsız kaldı. Daha önce Gürcistan’da bulunan Homo Erektus fosili en eskisi olarak kabul edilmekteydi ancak bu bebek kafatasıyla, iki milyon yıldan daha uzun zamandır Ademoğullarını yeryüzünde dolaştığı anlaşıldı. Bulgular aynı zamanda insanın birkaç bin yıl önce yaratıldığını öne süren Hristiyanlık ve Yahudilik kronolojilerini de geçersiz kılmakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “CİHAD”

8 dakika ago
  • Gündem

İNSAN DIŞKISI GİBİ HARAM KAZANÇLAR DA YENİLİP YEDİRİLEMEZ ?

Selamun Aleykum hocam. Geçtiğimiz günlerde medyada bir bilim adamı, bazı insanlara geçmişte zorla insan dışkısı…

13 dakika ago
  • Gündem

Ekrem İmamoğlu: Hamas Terör Örgütüdür!

Ekrem İmamoğlu: Hamas Terör Örgütüdür... Ekrem İmamoğlu CNN International'a Verdiği Röportajda Hamas'ı "Terör Örgütü" Olarak…

1 saat ago
  • Makale

PEYGAMBER: RESUL, NEBİ

İlk bakışta “Peygamber”, “Resul” ve “Nebi” kelimelerinin aynı anlamı ifade eden eşanlamlı kelimeler olduğu düşünülmektedir.…

2 saat ago
  • Gündem

Biden Netanyahu İle Telefon Görüşmesi Yaptı

Biden Netanyahu İle Telefon Görüşmesi Yaptı Biden'dan Netanyahu'ya Destek: Gazze Krizinde ABD'nin Tutumu ABD Başkanı…

2 saat ago
  • Makale

İNSAN PSİKOLOJİSİNİN ÖZÜ İRADEDİR

İNSAN PSİKOLOJİSİNİN ÖZÜ İRADEDİR İnsan psikolojisine ve toplum sosyolojisine en çok etki yapan hitap ve…

2 saat ago