Dünya

Afganistan’da Taliban Avı: 72 Ölüm

Mirat Haber Ajansı

Cuma günü Afgan güvenlik güçleri, ülke genelinde şiddet artışına bir cevap olarak, üç eyaletteki operasyonlarında dört üst düzey komutan da dahil olmak üzere en az 72 Taliban militanının öldürüldüğünü söyledi. Afgan Ulusal Ordusu, son 24 saat içinde kuzey Belh, Feryab ve Sar-i-Pul eyaletlerinde kara ve hava saldırılarında 32 direnişçinin de yaralandığını söyledi. Bu haftanın başlarında, ülkenin kuzey bölgelerinde Taliban tarafından iddia edilen saldırıların artmasıyla birlikte en az 36 güvenlik personeli öldürülmüş ve 60’tan fazla kişi yaralanmıştı. Hükümet buna kuvvetli bir şiddet dalgasıyla cevap vermekte.

Taliban, Afgan hükümeti ve uluslararası toplum tarafından artan ateşkes çağrılarını, devam eden ayaklanmaya alternatif bulamadıkları gerekçesiyle reddetmişti. Bir grup tweet’te grubun sözcüsü Zabiullah Mücahid, ABD ile Doha anlaşmasının uygulanmasının ve şiddetin sona ermesi için Afganistan içi müzakerelerin başlatılmasının gerekli olduğunu söyledi. Bundan günler önce, Afgan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban saldırılarına devam ederse barış sürecinin ciddi zorluklarla karşılaşabileceği konusunda uyarıda bulundu. Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu’nun son verilerine göre, 2020’nin ilk altı ayında 880 güvenlik olayında 1.213 sivil öldürüldü ve 1.744 kişi yaralandı. Rakamlar, bu yıl Afganistan’da günde 16 sivilin iş savaş sonucunda öldüğü veya yaralandığı anlamına geliyor.

Recent Posts

  • Gündem

ABD’li Müze Müdürü Kaçakçılık Operasyonunda Gözaltına Alındı

ABD'li Müze Müdürü Kaçakçılık Operasyonunda Gözaltına Alındı ABD'li Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Lorenzo…

1 saat ago
  • Gündem

İnsanlık Tarihinin En Acı Sorusu: “Nereye Gitsin Bu İnsanlar?”

İnsanlık Tarihinin En Acı Sorusu: "Nereye Gitsin Bu İnsanlar?" Bir gecede İsrail'in 100'den fazla hava…

2 saat ago
  • Gündem

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR Türkiye’de halkın büyük çoğunluğu Müslümandır. Ama onların…

3 saat ago
  • Gündem

İHBARCI ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ NEREDE?

İHBARCI ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ NEREDE? Değerli yazarımız Atilla Akbaş’ın Pazar günü Mirat Haber.com’ da yayınlanan…

4 saat ago
  • Gündem

Erdoğan ‘Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi’nde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'nde konuştu. Bütün ülkeleri Filistin'i tanımaya çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan,…

5 saat ago