Gündem

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ

BBC TÜRKÇE’DE 5 Haziran 2023 tarihli YUSUF ÖZKAN Haberi şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’un Cumartesi günü açıkladığı yeni hükümetin tek kadın bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Göktaş’ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na getirilmesi, doğup büyüdüğü Belçika’da geniş yankı buldu.

Ülkede özellikle sağ ve aşırı sağ partiler, Belçika vatandaşı Mahinur Özdemir Göktaş’ın, Türkiye’de hükümette yer almasına tepkili.

Aşırı sağ partiler, Belçika’da Erdoğan’a yönelik güçlü destek ve eski Belçikalı politikacı Mahinur Özdemir Göktaş’ın Türkiye’de bakan olmasının, “uyum politikalarının başarısızlığından kaynaklandığını” savunuyor.

Milliyetçi görüşlere sahip sağcı Yeni Flaman İttifakı Partisi (N-VA) kökenli Avrupa Parlementosu Üyesi Assita Kanko, Mahinur Özdemir Göktaş’ın bakanlığına en sert tepki gösteren isimlerden biri.

Burkina Faso kökenli Belçikalı parlamenter Kanko, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Mahinur Özdemir Göktaş’ın, “Kadınların İslami değerlere dayalı olarak boyun eğdirilmesine katkıda bulunduğunu” savundu.

Mahinur Özdemir Göktaş’ın, “Fransızca konuşan Milquet Hıristiyan Demokratları ve Brüksel Türkleri sayesinde Brüksel Parlamentosu’nun ilk başörtülü kadın üyesi seçildiğini” kaydeden Assita Kanko, “10 yıl boyunca başörtüsünü teşvik etmekten ve Ermeni Soykırımı’nı kesin olarak reddetmekten başka hiçbir şey yapmadığını” öne sürdü.

Avrupa Parlamentosu üyesi Kanko, “Artık kadın düşmanı fikirlerini daha fazla savunabilir ama Erdoğan’ın Türkiye’sinde…En azından tutarlı olduğunu düşünüyorum. Geri kalan Belçikalı Erdoğan seçmenlerinin bizim değerlerimizi paylaşmamalarına rağmen burada kalması çok kötü” dedi.

Daha sonra hem Fransızca hem de Flamanca yayın yapan hemen hemen bütün medya kuruluşları, Mahinur Özdemir Göktaş’ın ayrıntılı portresine yer verdi.

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Kasım1982’de Brüksel’de doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Universite Libre de Bruxelles Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesinde tamamladı. 2009’da Avrupa’nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosuna seçildi.

2019’a kadar Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği görevlerini sürdüren Göktaş, siyasi kariyeri boyunca kadın istihdamı, kadın girişimciliği, kadına karşı şiddet ve fırsat eşitliği konularında hem Brüksel parlamentosunda hem de sivil toplum kuruluşlarında çalışmalar yaptı.

Ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadelede aktif rol üstlenen Göktaş, 2015’te 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi ve görevini bağımsız milletvekili olarak sürdürdü.

Belçika’da yaptığı çalışmalardan dolayı 2019’da Kral Leopold Devlet Nişanı’na layık görüldü. 2020’de Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi olarak atandı.

Göktaş, 2019’dan bu yana İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Komisyonu üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ EVLİ Mİ?

Mahinur Özdemir Göktaş, evli ve iki çocuk annesidir.

 

 

Recent Posts

  • Makale

GAZZE BENDEDİR, BEN GAZZEYİM…

Gazze’ye kadar “ nasıl olsa biz Müslümanız diyor ve kelimeyi tevhidi dilden düşürmüyorduk. Oysa çok…

8 dakika ago
  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

23 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

23 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

1 gün ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago