AK Parti Kaybederse

AK Parti’nin MHP’yle beraber mecliste çoğunluğu sağlayamamasının ciddi tehlikeleri bulunmaktadır Pazartesi sabahı seçim sonuçları açıklandığında CHP ve İYİ Parti güdümlü ve dışarıdan HDP destekli bir meclis çoğunluğunun, hele hele Cumhurbaşkanlığının muhalefete geçme ihtimalinin ağır sonuçları özellikle milli güvenliğimiz açısından kaçınılmazdır.

Böyle bir senaryoda öncelikle Afrin, Münbiç, Sincar ve Kandil operasyonları darbe yiyecektir. CHP müdahale edilmesine karşıdır. HDP desteğini sağlamak için PKK’nın Suriye ve Irak’ta yeniden güçlenmesi gerçekleşecektir.

Zeytindalı Harekatında başarıları görülen askeri yönetim ve yerli silahlar da payını alacaktır. Komutanın apoletleri sökülecektir. SİHA ve akıllı mühimmat ve kitlerin üretimi sekteye uğrayacaktır. Yerli üretim projeleri çeşitli yolsuzluk denetleme bahaneleriyle askıya alınacaktır.

FETÖ ve PKK elemanlarının geriye iadesi sözü tutulursa bu sadece devlet bürokrasisinde değil güvenlik alanında da korkutucu sonuçlar içerecektir. Dahası CHP’nin içindeki Marksist ve FETÖ sempatizanı kesimler, “herşey 1453’le başladı” zihniyeti bürokrasinin her kesiminde atamalarla önemli güce kavuşacaktır.

CHP’nin vaad ettiği gibi S-400 satışının askıya alınması ve alternatif bulma arayışı, Türkiye’nin askeri silah alımında yeniden ABD’ye muhtac olmasını ve pazarlık gücümüzü azaltacaktır.

İnce’nin önerdiği ve CHP’nin benimsediği Güneydoğuda yerel idarelere özerklik planı burada başka bir siyasi parti yaşatmayan PKK’nın yeniden bölgeyi ele geçirmesine ve yeni hendekler kazılıp cephaneler oluşturulmasını kaçınılmaz kılacaktır.

Bu açılardan bakıldığında milli güvenlik açısından AK Parti’nin tasfiye edilip muhalefetin mecliste güçlenmesinin sonuçlarını düşünerek Türkiye oy sandığına gitmelidir.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

4 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

5 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

6 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

7 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

8 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

8 saat ago