Ekonomi

Asgari Ücrette Sona Doğru

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MKYK’da asgari ücret konusu tüm boyutlarıyla ele alınacak.
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelecek yılki asgari ücret zammı hükümetin de gündeminde yer alıyor.
Yeni yıl yaklaştığı için kamuoyunun gündeminde olan konunun AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) tüm yönleriyle ele alınması bekleniyor.
Asgari Ücret Masaya Yatırılacak
Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda pazarlıklar başlamadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda çalışmalar incelenecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın asgari ücrete yönelik yaptığı bir çalışmanın toplantıda Erdoğan’a sunulması bekleniyor.
Toplumun çeşitli kesimlerinden oluşan MKYK üyeleri ise işçi ve işveren topluluklarının verdiği mesajları Cumhurbaşkanı’na bildirecek.
Zam Oranında Yüksek Bir Beklenti Var
Özellikle bu yıl hükümet üyelerinin asgari ücret zammının yüksek olacağını duyurmaları beklentileri daha da arttırdı.
Konuya yönelik, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 2022 asgari ücret zammının 19 yıllık AK Parti iktidarı dönemindeki en çok artış gösteren zam olacağını ifade etmişti.
Siyaset Gündemi de Konuşulacak
Siyaset gündeminin de ele alınacağı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile yaptığı görüşme ve bunun kamuoyuna yansımaları da masadaki konulardan birini oluşturacak.
Diğer taraftan TBMM’de süren bütçe görüşmeleri ile 5. yargı paketi de görüşülecek konulardan bazıları.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilecek toplantıda ekonomi gündemine yönelik zincir marketlerde uygulanan fahiş fiyat ve gıda enflasyonu gibi konular da masaya yatırılacak.

Recent Posts

  • Gündem

Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Yürüyüşü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin…

1 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail'in Saldırıları Nedeniyle Gazze'de Eğitim Sistemi Durdu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde eğitim…

2 saat ago
  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

3 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

4 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

5 saat ago