Avrupadan Bayraktar Hamlesi

Polonya, Türkiye’den ithal ettiği Bayraktar TB2 SİHA’lara Warmate TL kamikaze İHA’yı entegre edilecek.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, 24 Mayıs’ta gerçekleştirdiği iki günlük Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından düzenlenen törende, Polonya’ya 24 adet (4 set) Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ihracatı için imzalar atıldı.

SavunmaSanayiST’in haberine göre, Polonya Bayraktar TB2’leri, daha önceki ihraç edilenlerden farklı olarak AESA radar ve IFF gibi birçok farklı sisteme sahip olacak. Bu sistemlere ek olarak Polonya, Bayraktar TB2’lerine WB Group tarafından geliştirilen Warmate TL kamikaze İHA’yı entegre edilecek.

Kamikaze İHA sayesinde Bayraktar TB2’ler, daha uzun menzilli bir mühimmata kavuşacak ve dolanan mühimmatların getirdiği birçok kabiliyete sahip olacaklar. Dolanan mühimmatların etkinliği, Karabağ Muharebesi sırasında daha da belirgin hale gelmiş; İsrail ve Türkiye tarafından üretilen kamikaze İHA’lar, hava savunma sistemlerinden zırhlı araçlara birçok hedefe karşı etkili bir şekilde kullanılmıştı.

WARMATE TL

Warmate TL, WB Group tarafından geliştirilmiş Warmate kamikaze İHA’nın tüpten atılan versiyonudur. 4.5kg ağırlığındaki Warmate TL; 1.7 metre kanat açıklığına ve 1.1 metre boya sahip. Elektro-Optik görüntüleme sistemine sahip İHA, 30 dakikaya kadar havada kalabiliyor ve 1.4kg ağırlığa sahip zırh delici veya termobarik harp başlığı taşıyabiliyor. Warmate TL Kamikaze İHA’lar, Bayraktar TB2’nin her bir kanadının altında 2 adede kadar taşınabilecek.

Recent Posts

  • Gündem

YOLSUZLUKLA MÜCADELE, SİNEMA-TELEVİZYON

Mirat Haber 2017 yılı başından  beri faaliyette ama ondan önce de değişik konularda yazıyorduk, gücümüz…

42 dakika ago
  • Gündem

Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyuna Sunuldu: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun yıllar süren titiz çalışmaları ve geniş kapsamlı…

2 saat ago
  • Makale

KUR’AN DAĞLAR VE DEPREMLER

Kur’an, kendi ana misyonunu hayatın her alanında insanlara” hidayet/ yol gösterme/ kılavuzluk etme” olarak  açıklar.…

2 saat ago
  • Makale

SANAL GÜZELLİK

"Aslında bildiğimiz her şey bir algıdan mı ibaret?" diye düşünmeden edemiyor insan zaman zaman. Kahramanlar…

3 saat ago
  • Gündem

WSJ: İSRAİLLİ KOMUTANLAR BİRBİRİNE GÜVENMİYOR

Salı günü American Wall Street Journal, İsrailli kaynakların, üç İsrail savaş konseyi liderlerinin birbirlerine güvenmediklerini ve aralarındaki…

3 saat ago
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Haçlı Zihniyeti Hortlatılmak İsteniyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Haçlı Zihniyeti Hortlatılmak İsteniyor" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Parlamenterler Arası Kudüs…

19 saat ago