Orta Doğu

Azerbaycan Rus Helikopterini Vurdu: 2 Ölü

Mirat Haber Ajansı

Bu sabah yapılan Ermenistan’ın Karabağ’dan çekilme açıklamasından önce, akşam saatlerinde Mi-24 tipi bir Rus saldırı helikopterinin Ermenistan toprakları üzerinde karadan havaya füzelerin atılması sonucunda düşürülmesinin sorumluluğunu ilerleyen saatlerde Azerbaycan üstlendi. Ülkenin Ermenistan topraklarındaki ilk eylemi olması nedeniyle, her ne kadar kaza olduğu söylense de bu Rusya-Ermenistan arasındaki bir paktın sonucunda Rusya’yı da çatışmalara çekme ihtimali taşıması nedeniyle gerilimi artırdı ve imzalanacak anlaşmayı Azerbaycan’ın kabullenmesine neden oldu. Bakü ne kadar özür dilese ve tazminat önerse de Rusların gece boyu diplomasisi istediğini kısmen elde etti.

Paşinyan’ın Karabağ’ı teslim etme taahhüdüne karşın, anlaşma Hankendi’nin silahla alınmasını önlemekte ve dahası kritik Laçin koridoruna 1960 Rus askerinin konuşlandırılmasını öngörmekte. Oysa Azerbaycan başından beri kendi topraklarında barış gücü istemediğini vurgulamaktaydı. Ayrıca Ermenilerin Karabağ’da kalmaya devam etmesinin de altyapısı hazırlanmış görünmekte. Bazı gözlemciler bu anlaşmanın sahada Azeri güçlerin büyük başarılarının hızını düşürme amacını da taşıyabileceğinden endişelenmekte. Ancak anlaşmanın Ermenistan ve Rusya arasındaki soğuk ilişkilerin yeniden sıcaklaşması ve Rusya’nın Paşinyan durduğu sürece destek vermeme durumunu da ortadan kaldırmasına neden olabileceği düşünülmekte. Paşinyan rejiminin devamı Azerbaycan ve Türkiye açısından elverişli görülmekteydi.

Recent Posts

  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

49 dakika ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

2 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

3 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Makale

KUR’AN’I ANLAMAK

İslam dini adına çok şey yazılmaktadır. Özellikle Ramazan ayı geldiği zaman TV kanallarında, camilerde ve…

4 saat ago
  • Gündem

UZUN ÖMÜR ŞANSLA DEĞİL KADERLEDİR

Liverpool'da 1912 yılında dünyaya gelen ve "en yaşlı erkek" unvanına sahip olan Tinniswood, kendisi kadar…

4 saat ago