Başbakan Kazımi’ye Suikast Düzenleyen İran’ın Generali Irak’ta

Katil Olay Yerinde

Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi’ye dron ile suikast düzenlendikten bir gün sona İran’ın en büyük ve organize terör örgütlerinden olan Kudüs Gücü komutanı İsmail Kaani Bağdat’ta Kazımi’yi ziyaret etti.

 İran’ın Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani Pazartesi günü basına ve kamuoyuna duyurulmadın ani bir kararla Irak’ın başkenti Bağdat’a gitti. Kazımi’nin, İranlı milisler tarafından bir gün önce dronlu suikaste uğramasından sonra gitmesi dikkat çekti.

 Kudüs Gücü terörist grubun komutanı Kaani, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ve Başbakan Mustafa el-Kazimi ile bir araya geldi.

Ziyaret sırasında “Irak’ta istikrar ve birliği”ni dile getirmesi şaşkınlıkla karşılandı. Dinleyiciler bu şaşkınlıklarını atmadan, Kaani’nin “Irak’ın güvenliğini tehdit eden her türlü eylemden kaçınılması gerektiği”ni söyledi. Oysa bir gün önce Kaani gibi bir İran’a bağlı bir terörist grubu Irak Başbakanına suikast düzenlemişti.

Kaani, soruşturmanın yönünü değiştirmek ve belirgin İran izlerini yok etmek amacıyla Bağdat’a orta soruşturma önerisinde bulundu. Ancak Başbakan Kazımi, bu teklifi şiddetle reddetti.

Başbakan Kazımi’den umduğunu bulamayan Kaani, Yıllarca İran hesabına çalışan ve aynı zamanda İran’ın Kürtler arasında kukla amaçlı kurduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (KYB) mensubu olan Cumhurbaşkanı Behram Salih ile görüştü. Yapılan görüşmeyi iki taraf da kamuoyu ile paylaşmadığı için nelerin konuşulduğu hakkında bir bilgiye ulaşılamadı.

Görüşmeleri tamamlayan Kudüs Gücü adlı terörist grubun başı Kaani geldiği gibi ülkesine geri döndü.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

1 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

1 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

2 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

22 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

23 saat ago