Gündem

BATI ŞERİA’DA YERLEŞİMCİ ŞİDDETİ ARTIYOR

İsrail’in 20 Ekim’de Batı Şeria’nın Tulkarm kentindeki Nur Şems mülteci kampına düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 13 Filistinlinin cenaze töreninde yakınları yas tutuyor.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırısının ardından İsrail’in Gazze’ye şiddeti Gazze’yle sınırlı kalmadı ve İsrail işgalindeki Batı Şeria’ya da sıçradı.

Bölgedeki gelişmeleri takip eden bazı insan hakları kuruluşları, İsrail ordusunun kontrol noktalarının ve “uluslararası hukuka aykırı” diye nitelenen İsrail yerleşimlerinin bulunduğu Batı Şeria’da yıllardır Filistinlilere karşı şiddet ve baskı uygulandığını dile getiriyor.

BBC Türkçe‘ye konuşan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) İsrail ve Filistin Direktörü Ömer Şakir, 7 Ekim’den bu yana şiddet ve baskıda artış olduğunu söylüyor.

Bölgedeki güvenilir kaynaklara işaret eden Şakir, son günlerde yerleşimci şiddeti sonucu çok daha fazla Filistinli’nin topraklarından ayrılmak zorunda kaldığını, diğer taraftan Filistin Mahkumlar Kulübü’nün raporlarına göre, gözaltına alınan kişi sayısının neredeyse iki katına çıktığını belirtiyor.

Şakir, “Dünyanın odağı İsrail ve Gazze’de yaşananlarda, bu sırada İsrail güçleri ile yerleşimcilerin Batı Şeria topraklarının kontrolünü en üst seviyeye çıkarma hedeflerini ilerletme fırsatını yakaladıkları ve hatta baskıcı ve hukuka aykırı eylemlerini daha da şiddetlendirdikleri açık” diyor.

BBC Türkçe

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Yaşar Gören:Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır..

Yaşar Gören: Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır "Yaşar Gören'den Çarpıcı Açıklama: Hilafetin Kaldırılması…

4 saat ago
  • Gündem

Biden’ın İsrail’e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali

Biden'ın İsrail'e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Refah'a yönelik geniş…

5 saat ago
  • Gündem

İstanbul Havalimanı’nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı

İstanbul Havalimanı'nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı "Dubai'den İstanbul'a Bebek Arabasında Kaçak Altın…

7 saat ago
  • Gündem

İNSANA İNSANDAN BAŞKA ZARAR VERECEK VARLIK YOKTUR

Yeryüzünde insana zarar vermek için harekette geçecek hiçbir varlık yoktur. Kasırgalar, hortumlar, seller, depremler bunlar…

8 saat ago
  • Gündem

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail’e Ne Mesaj Verdi?

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail'e Ne Mesaj Verdi? Hamas lideri İsmail Heniye’nin,…

9 saat ago
  • Gündem

BÜLENT ERSOY’A RAHMET’LE BAKMANIN BEREKETİ

Muhterem Ali Rıza Demircan Hocam “Bülent Ersoy’a İslam’ın Rahmet Penceresinden Bakmak” başlıklı yazınız bana Kanal…

9 saat ago