BÜYÜK GIDA KRİZİ KAPIDA MI?

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya’nın Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasından çekilmekle kalmadığını, Ukrayna limanlarını da bombalayarak 60 bin ton tahılı yaktığını söyledi.

Brüksel’deki AB Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Borrell, bu durumun, büyük bir gıda krizine yol açacağını söyledi. Toplantı öncesi yaptığı açıklama da Borell, bu durumun gündem maddeleri arasında ilk sırada olduğunu söyledi.

HABER YORUM

Hiç şüphesiz ki İnsanoğlu, topraktan yaratılmıştır ve de topraktan çıkan ürünler ile beslenerek hayatını devam ettirmektedir.

Bu konuda yüce Rabbimiz En’am Suresinin 141. Ayetinde şöyle buyuyor:

“Asmalı asmasız bağları ve bahçeleri, çeşit çeşit renk ve tatlarda hurmaları ve ekinleri, zeytinleri ve narları, kimi bakımdan birbirine benzer, kimi bakımdan benzemez biçimde yaratıp yetiştiren Allah’tır. Ürün verdikleri zaman onların ürününden yiyin; mahsulün biçilip toplandığı gün fakirlerin hakkını verin. Fakat israf etmeyin. Çünkü Allah, israf edenleri sevmez.”

Ancak insanoğlu, yine Kur’an’ımızın tabiriyle öyle nankör ki, yüce Rabbimizin kendisine verdiği bu rızıkları, kendi eliyle yakıp yok edebiliyor. Ülke ya da ülkeler savaş yoluyla birbirlerine üstünlük kuracağım derken, olan insanlığa oluyor. Ve insanoğlu bu davranışıyla kendi sonunu ya da kendi kıyametini hazırladığının farkına bile varamıyor.

MİRATHABER.COM

Josep Borrell           Rusya         Ukrayna   AB

 

 

 

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

13 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

14 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

14 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

15 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

15 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

15 saat ago