Cezayir Cumhurbaşkanı ikinci Korona tedavisi için Almanya’da

Mirat Haber Ajansı

Cumhurbaşkanlığına göre Cezayir Devlet Başkanı Abdülmecid Tebbun, ayağındaki koronavirüs enfeksiyonundan kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle tedavi görmek için Almanya’ya geri döndü. Cumhurbaşkanlığından Pazar günü yapılan açıklamada, tedavinin tıbbi açıdan acil olmadığını ve Tebboune’nin Almanya’daki son kalışında gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Tebboune, 29 Aralık’ta eve dönmesine neden olan bazı yükümlülükler nedeniyle tedaviyi ertelediğini söyledi.

Pazar günü devlet televizyonuna konuşan Tebbun, tedavisi sırasında ayağından ameliyat olabileceğini söyledi. Tebbun, Almanya’ya dönüşünün önceden planlandığını ve ülkeden uzak kalacağı sürenin kısa olacağını beklediğini söyledi. Yetkililerle devlet meselelerini günlük olarak takip edeceğine de işaret etti.

75 yaşında ve çok sigara içen Tebbun, 28 Ekim’de Almanya’da hastaneye kaldırıldı ve Cezayir makamları daha sonra COVID-19 olduğunu açıkladı. Almanya’da kendisine bakan kliniğin adı hiçbir zaman açıklanmadı ve Aralık ayındaki dönüşünden kısa bir süre önce ulusa seslendi. Aralık ayında, eski Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika’nın Nisan 2019’da demokrasi yanlısı göstericiler ve genelkurmay başkanı tarafından iktidardan uzaklaştırılmasından aylar sonra cumhurbaşkanı seçildi. Tebbun, resmi katılım oranı yüzde 40’ın altında olan, yaygın olarak boykot edilen bir oylamada iktidarı kazandı. Kapsamlı siyasi reformlar vaat eden mitingler, koronavirüs salgını ortaya çıktığından dolayı askıya alındı. Aralık ayında ülkeye döndükten sonra, Tebboune yeniden kilo almış ve makul bir sağlıklı insan durumuna ulaşmış ve neredeyse iyileştiğini öne sürmüştü.

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti adı ile bilinmekte. Kuzey Afrika’nın en büyük yüz ölçümüne sahip ülkesi. Başkenti Cezayir’dir. Nüfusun büyük çoğunluğu Müslüman ve yaklaşık 44 milyon nüfusu var. Yüz ölçümü içerisinde Sahra Çölü büyük bir yer almakta. Cezayir, tarih öncesi dönemden itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Osmanlı hâkimiyeti sona erdikten sonra 1830’lu yıllarda Fransa sömürgesi oldu. İki büyük soykırımda milyonların ölümü ardından Cezayir 1962 yılında bağımsızlığını elde etti. Ülke 1996 yılından itibaren çift meclis sistemi ile yönetilmekte. Millet Konseyi ve Ulusal Halk Meclisi şeklinde. Ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası  183.687 milyar USD, kişi başına düşen geliri ise 4.229 USD’dir. Cezayir, dünya petrol, doğalgaz üretiminde ve ihracatında önemli bir yere sahip.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

19 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

20 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

20 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

21 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

21 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

21 saat ago