Cezayir: Cumhurbaşkanı Seçiminin Meşruluğu Tartışılıyor

Mirat Haber Ajansı

Abdülmecid Tebboune, Cezayir’in cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan isim olarak ilan edildi. Tebboune, eski cumhurbaşkanının altındaki imar ve iskan bakanı olarak Nisan ayındaki kitlesel protesto gösterileriyle diğer bakanlar gibi istifa etmek zorunda kalmıştı. Ön sonuçlara göre Tebboune’nin seçimlerde yüzde 58,15’ini aldığı açıklandı.

En yakın rakibi olan 74 yaşındaki Abdülkadir Bengrina ise yüzde 17,38 ile ikinci oldu. Eski Başbakan Ali Benflis yüzde 10,55 ile üçüncü, eski Kültür Bakanı İzzeddin Mihoubi ise yüzde 7,26 ile dördüncü oldu. Müstakbel partisi genel başkanı Abdülaziz Belaid ise yüzde 6,66 alabildi.

Yetkililer, seçmenlerin sadece yüzde kırkının yapılan seçimlerde oy vermek üzere katılım sağlamasına rağmen, bunun seçim kararını meşru çıkaracak kadar yüksek olduğunu söyledi.

Bu sonuçların ardından Bouteflika’yı deviren haftalık protestolar devam ederek, daha önce boykot isteyen göstericiler sonuçlara da itiraz ettiler. Göstericiler, iktidardaki seçkinlerin kendilerini temsil edecek birinin çıkmaması için gayret ettiklerini savunuyor. Protestocular kendilerini sadece “hirak” (hareket) olarak adlandırıyorlar.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

13 saat ago
  • Gündem

İSLAM EKOLÜNDEN YAHYA SİNWAR FARKI

Eserlerinden bazıları “Silah ve Zeytin Dalı “ ve “Küçük Devletlerden Sakının LÜBNAN”  adlarıyla Türkçemize kazandırılan …

13 saat ago
  • Gündem

İzzeddin El Kassam Kimdir?

İzzeddin El Kassam: Filistin Direnişinin Efsanevi Lideri (1882-20 Kasım 1935) İzzeddin El Kassam, Suriye'nin Lazkiye…

13 saat ago
  • VİDEOLAR

KÜRSÜ PROGRAMI “İSLAM VE ÇEVRE”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

15 saat ago
  • Gündem

İSLAM, BATI’DAN TEKRAR DOĞUYOR

İslam, Batı'dan Tekrar Doğuyor Filistin'in Dik Duruşu: İnsanlığın Vicdanını Sızlatan Bir Direniş 7 Ekim 2023…

15 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor

İsrail'in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor. İsrail'de Filistinli Çocukların Organları Çalınıyor İddiası Yankı Buluyor…

16 saat ago