Dünya

Cezayir Yeniden Hirak Eylemcilerini Tutukladı

Mirat Haber Ajansı

Cezayir İnsan Hakları Savunma Birliği başkan yardımcısına göre, Cezayir hafta sonunda Hirak protesto hareketinde tanınmış üç aktivisti tutukladı. Said Salhi, Hakik Addad, Zoheir Keddam ve Fodil Boumala’nın Pazar günü gözaltına alındığını açıkladı. Tutuklanmalarının nedeni bilinmiyor.

Gözaltına Alınan Ulusal Kurtuluş Komitesi (CNLD) Cezayir’deki koronavirüsün patlak vermesinden bu yana 60’dan fazla aktivistin hapsedildiğini belirtti. Çoğu, Facebook’ta yayınladıkları görüşler nedeniyle tutuklandı. CNLD, yetkililerin muhalefetçiler, gazeteciler ve blogcular da dahil olmak üzere popüler hareketin aktivistlerini takip etmeyi bırakmadıklarını da sözlerine ekledi.

Mart ayının ortalarından beri Cezayir, koronavirüse karşı alınacak önlemlerin bir parçası olarak siyasi, dini, kültürel ve spor etkinlikleri de dahil olmak üzere her türlü toplantıyı yasakladı. Ancak bu, eylemcilerin son haftalarda düzensiz yürüyüşler düzenlemelerini engellemedi ve tutuklu eylemcilerin yargılanmasına ve serbest bırakılmalarına son verilmesi çağrısında bulundu.

Recent Posts

  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

1 saat ago
  • Gündem

Avrupa’da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu

Avrupa'da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu... Kayıp Göçmen Çocuklar: Avrupa'da Artan Bir…

2 saat ago
  • Gündem

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Yayılıyor

ABD Üniversitelerinde Filistin'e Destek Eylemleri Yayılıyor California Üniversitesi öğrencilerinin Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını protesto etmek…

3 saat ago
  • Gündem

SADULLAH AYDIN: ÖLÜMÜ UNUTAN GENÇLİK DİNİ DEĞERLERDEN UZAKLAŞTI

Yazar Sadullah Aydın’ın Rağbet Yayınları arasında çıkan son romanı “Prens ve Ölüm” kitabı hakkında konuştuk.…

4 saat ago