Gündem

CHP’den Sonra İYİ Parti’de LGBT Derneğine Gitti!

Seçimin yaklaşmasıyla bazı siyasi partiler, oy almayı hedefledikleri gruplara yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Marjinal grupların da desteğini arayan partiler, özellikle LGBTİ platformlarına destek açıklamaları yapıyor. İYİ Parti’nin Gençlik Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu, Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’ni ziyaret etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan ‘cinsel yönelim’ afişinin ardından İYİ Parti de LGBTİ’lerin oylarını almak için harekete geçti.

GENÇLİK YAPILANMASI, LGBTİ DERNEĞİNE GİTTİ 

Geçtiğimiz yıl LGBTİ’lerin İyi Parti Lideri Meral Akşener özelinde ettiği teşekkürlerin ardından partinin gençlik yapılanmaları bu yıl LGBTİ derneklerine ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede LGBTİ’lerin siyasal katılımının seyrine ve siyaset arenasındaki temsillerine dair fikir alışverişleri yapıldığı aktarıldı.

SOSYAL MEDYADA DUYURULDU

Ziyarete ilişkin SPoD’un Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İyi Parti Gençlik Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu, Danışma Kurulu Başdanışmanı Alp Emeç ve İyi Parti Gençlik Uluslararası İlişkiler MYK üyesi Fatih Özgüven derneğimize gelerek ziyarette bulundu.

Siyasal Katılım Koord. Zarife Akbulut ve Gönüllümüz Y. Emre Demir’in bulunduğu görüşmede, TR tarihinde LGBTİ+’ların siyasal katılımının seyri, yapılan kampanyalar ve çalışmalar, örgütlenme deneyimleri ile LGBTİ+’ların siyaset arenasındaki temsillerine ilişkin sorular yanıtlandı.” ifadeleri yer aldı.

LGBTİ NE DEMEK?

Kadın ve erkek cinsiyetlerinin karşı cinse ya da kendi cinsine karşı duygusal ya da cinsel olarak bir his beslemesi durumunun cinsel yönelim olarak tanımlanmaktadır. LGBT veya GLBT, 1990’larda LGB kısaltmasından sonra ortaya çıktı ve 1980’lerin ortaları ile sonlarından itibaren gey sözcüğü yerine kullanılarak LGBT topluluğunu temsil etmeye başladı. Birçok aktivist, gey topluluğu kullanımının eksik bir tanımlama olduğunu düşünerek LGBT topluluğu kullanımına geçti. 1900’lardan itibaren kullanılmaya başlayan “LGBT”, eşcinsel hakları mücadelesinde kullanılan çatı kelimedir.

View Comments

  • "Lutilik". Doğru bir kelimemi.?
    Lut a.s. kavminin işlediği iğrenç bir durum anlatılmaya cilisilidiginda neden Lutulik diye söyleniyor.
    Lutilik dediğinde Lut a.s. da bizzat kendi yaptigi fiil olarak algılanmasına sebep olmuyorum.Bence herkesin düştüğü bu yanlıştan vazgeçmesi "Lutilik " kelimesinin yerine Lut a.s. kavminin isledi ahlaksızlık diye anlatması gerekiyor.
    Selam ve dua ile

Recent Posts

  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

2 dakika ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

30 dakika ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

1 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

3 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

4 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

5 saat ago